Digitalize Flanders is de vakbeurs die jouw onderneming (verder)helpt te digitaliseren. Experts en aanbieders van digitale technologieën brengen er al hun kennis en inzichten samen om jou te inspireren bij de (verdere) digitalisering van je bedrijf. Ook UNIZO is van de partij. Tot dan?

Praktisch

Geen plaats vrij in je agenda? Laat je alvast inspireren door deze ondernemers die resoluut kiezen voor digitalisering.

Twee inspirerende digitale ondernemersportretten

Je merkbeleving versterken met digitale technologieën dankzij Venar

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) in jouw onderneming klinkt misschien nog als toekomstmuziek, maar volgens Youssef Chatar en Steven Wensel van Venar moet je nu op de kar springen. De Antwerpse ondernemers zetten deze en andere technologieën in om een unieke merkbeleving in elkaar te boksen voor kmo’s. “We willen dat onze oplossingen nut hebben voor onze klanten. Wij adviseren en kijken met hun waar het nuttig is om technologie zoals in te zetten om beter en efficiënter te ondernemen en communiceren. Als we het gevoel hebben dat het te vroeg is voor de klant om in VR of AR te stappen, geven we dat ook aan”, leg Steven uit. Youssef pikt in: “We gaan met onze klanten kijken waar voor hun de opportuniteiten in de digitale wereld liggen en waarmee we iets leuk kunnen doen om hun merkbeleving naar een hoger niveau te tillen. “Met AR kunnen we bijvoorbeeld een digitale laag leggen over een drukwerk. Op die manier kan je veel data verzamelen, want meten is weten. Hoe lang kijken mensen bijvoorbeeld naar jouw drukwerk? Hoe is het engagement met jouw logo? Je kan er ook voor zorgen dat een filmpje begint te spelen wanneer het drukwerk gescand wordt of dat de lezer een pop-up krijgt met specifieke data van een upcoming event”, vertelt Steven. “Nog andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld veiligheidstrainingen of digitale lessen verrijkt met AI.”

Maak kennis met Venar bij de UNIZO-stand op de Digitalize Flanders beurs.

Foto: Venar

Maco bouwt mee aan smart buildings

Ayhan Yilmaz, Giovanni Sorce en Francis Claessens van Maco noemen zich solutions architects en bouwen mee aan smart buildings. Wij zoeken oplossingen voor verschillende problemen, of het nu gaat om security, energie, gebouwbeheer of inbraakbeveiliging. En we doen dit op een standaard manier door data te uniformiseren. Een concreet voorbeeld: “Je hebt bijvoorbeeld twee verschillende merken van warmtepompen. Zij meten bijvoorbeeld allebei de buitentemperatuur, maar onder een verschillende naam. Wij standaardiseren en vertalen alles én zorgen ervoor dat verschillende systemen in één software worden vervat. Geen gesukkel meer met verschillende logins, software, applicaties en formaten”, vertelt Giovanni. De software die Maco ontwikkelt, communiceert met applicaties zonder de apps te hacken. “Van daaruit realiseren we de communicatie tussen pakweg 20 verschillende apps die al bestaan, om het onze klanten makkelijk te maken.” Digitalisering gaat bovendien hand in hand met duurzaamheid. Dat geldt ook bij Maco. “Voor elk project, gebouw of bedrijf creëren wij ook een energie backbone”, vertelt Ayhan. “Je kan in ons dashboard monitoren hoe jouw bedrijf presteert, waar jouw energie naartoe gaat, je kan statistieken verzamelen van prestaties, maar ook je gebouw aansturen. Wat automatisatie en optimalisatie van processen mogelijk maakt”. De technologie van Maco kan zowel in een ruwbouwfase als in een retrofitting ingeschakeld worden.

Ayhan Yilmaz, Giovanni Sorce en Francis Claessens(Maco), hier samen met acteur en TV-maker Jan Van Looveren: “De match tussen cybersecurity, databeheer en solutions architectuur is belangrijk bij het creëren van smart buildings.” Fotograaf: Pat Verbruggen

Nuttig voor jou