Overal waar men gaat langs Vlaamse wegen, kom je ze vandaag in overvloed tegen. De ‘talking heads’ die zich vanuit de voortuintjes van de fermette of vanachter de prikkeldraad tussen de grazende koeien op hun mooist en intelligentst presenteren. Een staatsmansfoto (M/V/X) die genoeg vertrouwen moet inboezemen om achter die naam op 9 juni een bolletje te kleuren.

We krijgen vanuit UNIZO dikwijls de vraag van ondernemers op wie ze nu wel of niet moeten stemmen. En welke coalitie zal dan de goeie zijn? Stemadvies geven we niet. Echter vinden we het wel belangrijk dat ondernemers gaan stemmen en van zich laten horen, dat ze wegen op het maatschappelijk debat. En dat ze bewust kiezen, met de juiste kennis van zaken. Daarom dat we recent onze speerpunten lieten aftoetsen bij alle lijsttrekkers. Je kan alle filmpjes trouwens terugvinden op de sociale media pagina’s van UNIZO Oost-Vlaanderen en op onze website.

Ondernemers mogen hun rol niet verwaarlozen. Mogelijk hebben zij de sleutel in handen om het verschil te maken. Want wees maar gerust dat er een aantal extra nieuwsploegen zullen afzakken naar Oost-Vlaanderen. Een titanenprovincie waar maar liefst 1 federale premier, 2 federale vice-premiers en 1 Vlaamse minister het tegen mekaar zullen opnemen in de arena. En wat dan met de Denderstreek en zal Conner Rousseau verrijzen in Sint-Niklaas op 9 juni en terug binnenstappen langs de grote poort? Faites vos jeux, de laatste rechte lijn is stilaan ingezet. Hopelijk leidt ze ook ergens naartoe, want de uitdagingen zijn niet min.

Jos Vermeiren
Directeur UNIZO Oost-Vlaanderen