Brussel, 15 februari 2022 - UNIZO Vlaams Brabant & Brussel kiest de Brusselse onderneming Bazaar Trottoir als provinciale Starter van het jaar 2021. Valérie De Ketelaere organiseert op een luchtige, plezante manier een 'bazaar aan alternatieve gidstoeren' in Brussel. Valéries doel? Deelnemers Brussel laten beleven en haar lievelingsstad op een authentieke manier tonen.  

In Vlaams-Brabant startten in 2021 maar liefst 13.706 ondernemers. In Brussel gaat het over 11.673 starters. Om hen een podium te geven organiseert UNIZO de verkiezing Starter van het jaar. 7 kandidaten uit Vlaams-Brabant & Brussel pitchten voor een jury met experten van UNIZO, KBC, Liantis, en de provinciaal Starter van het jaar 2020 (Brauzz.).

De provinciale jury was alvast fan van Valeriés missie en visie. "Valérie kwam met een duidelijke missie en visie. Zo wil ze de beleving van de stad Brussel vooropstellen. Via een arsenaal aan toffe wandelingen, elk met hun eigen authentieke karakter. Het échte Brussel tonen door de ogen van de mensen die houden van de stad, vanop de 'trottoir'. Deze wendbare onderneemster speelt in op trends als duurzaamheid en welzijn en gaat creatief aan de slag met wat onverwachts op haar pad komt. Een voorbeeld daarvan is de creatie van Bazaar Botje, haar Brusselse virtuele gids die tijdens de coronacrisis het levenslicht zag. Daarnaast sloeg Valérie erin om in volle coronatijden een community te creëren voor mensen die zich soms alleen voelden in de internationale hoofdstad. Zo liet ze mensen in moeilijke tijden toch nog connecteren met elkaar. Wij zijn ervan overtuigd dat Bazaar Trottoir de komende jaren zeker zal opduiken in andere grootsteden." licht An Dehoux, jurylid en ondernemersadviseur bij UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel toe.

Valérie De Ketelaere uit Molenbeek is enthousiast: "Ik vind het een geweldige titel om te krijgen en zie het echt als een bekroning op mijn finale sprong naar het ondernemerschap dit jaar. Beslissen om volledig op te starten in coronatijden was toch wel een overweging met veel twijfels. Als je dan ziet dat de mayonaise toch pakt geeft dat echt heel veel energie. En deze extra titel erbovenop is de kers op de taart." 

In 2022 plant Valérie vooral om te gaan consolideren en de voorbereidingen die ze in 2021 heeft getroffen volop te ontwikkelen en verder te gaan vermarkten. Daarbij zit een uitbreiding van Bazaar Trottoir naar andere grootsteden zeker in haar achterhoofd. 

Starter van het jaar 2021            
De verkiezing Starter van het Jaar vindt dit jaar voor de 8ste keer plaats. UNIZO schenkt zo een podium aan inspirerende starters die er volop voor gaan en met hun creatieve ideeën voor nieuwe zuurstof zorgen en welvaart creëren. Bazaar Trottoir ontvangt alvast de provinciale award "Starter van het jaar 2021". Op 21 februari 2022 nemen de 5 provinciale winnaars het op in de nationale finale. De officiële uitreiking gebeurt op 24 februari 2022.

Met de starterswerking van UNIZO, kortweg UNIZO Start, werken we al meer dan 30 jaar aan het extra ondersteunen van mensen met ondernemingsplannen. Want goed voorbereide starters, zorgen voor sterke ondernemers in het Vlaams en Brussels ondernemingslandschap!

www.unizo.be/starters
www.bazaartrottoir.be

Valérie De Ketelaere van Bazaar Trottoir en directeur van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel Elke Tielemans.

### EINDE PERSBERICHT ###

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar het verhaal van de winnaar of onze jury?            
Contacteer:
Liedewij Verbiest
0471724157
liedewij.verbiest@unizo.be