UNIZO lanceert een videocampagne om werkgevers te sensibiliseren over discriminatie tijdens sollicitatiegesprekken. De campagne heet 'Rekruteren zonder te discrimineren' en kwam tot stand met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De videocampagne "Rekruteren zonder te discrimineren" die UNIZO lanceert met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft het doel om discriminatie tijdens sollicitatiegesprekken te bestrijden. De bedoeling is werkgevers zo veel mogelijk te sensibiliseren hierover.

Werkgevers stellen nog te vaak vragen die als discriminerend ervaren worden, meestal onbewust. Ze kunnen de definitieve beslissing van de werkgever beïnvloeden. Het gaat meestal over persoonlijke vragen die weinig te maken hebben met de functie in kwestie of de competenties van de werkzoekende. Populaire onderwerpen zijn religie, leeftijd, een eventuele kinderwens, ... 

UNIZO liet 10 korte en tweetalige filmpjes maken met telkens een sollicitatiegesprek waarin een discriminerende vraag wordt gesteld. Op het einde wordt duidelijk gemaakt wat het discriminerende karakter van de vraag is.

Bekijk de filmpjes hier.

Samad Guessous
Ondernemersverenigingen Brussel