UNIZO en VLAIO vieren jaarlijks Dag van de Ondernemer
Ondernemers vormen de motor van onze economie en dus is het niet meer dan normaal dat zij minstens één "feest"-dag per jaar krijgen. Daarom organiseert UNIZO elk jaar, op de derde vrijdag van november, haar "Dag van de Ondernemer", in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Prik 17 november zeker in je agenda om mee te vieren en hou zeker onze UNIZO-kanalen in de gaten voor de nieuwste campagne van 2023.

Innovatief ondernemen op de Dag van de Ondernemer
Dit jaar vieren we op 17 november 2023 voor de 10e keer de Dag van de Ondernemer. Op deze dag erkennen we hoe belangrijk ondernemers zijn voor onze maatschappij en economie. We tonen dat we hun inzet, durf en doorzetting bewonderen. Ook willen we anderen inspireren en motiveren om de stap te zetten richting het ondernemerschap. We wensen sterke verhalen en innovatieve ondernemers naar voor te brengen, ook diegenen waar op het eerste zicht niet wordt bij stil gestaan. Om de UNIZO-boodschap kracht bij te zetten plaatste UNIZO doelbewust innovatieve ondernemers als ambassadeurs in de kijker. Hun verhalen ontdek je hieronder.
Wil je zelf graag mee ruchtbaarheid geven aan deze feestdag?
Download de toolkit




Ambassadeurs DVDO 2023
MicroFlavours
Groenten kweken doe je in de buitenlucht, op de uitgestrekte velden van het platteland. Tenzij je Dario Vunckx bent. Dan doe je dat binnen, in de hoogte en in hartje Brussel. Maak kennis met MicroFlavours.

TRU Cleanroom Cleaning
Weet u wat een cleanroom is? Juist: een steriele ruimte voor professioneel gebruik. Weet u wie de cleanroom clean houdt? Vanaf nu wel: maak kennis met Vanessa Morini en haar TRU Cleanroom Cleaning uit Genk.

Innovatiefnemers Trias
Cacaoschillen in D.R. Congo: van afval tot duurzame brandstof
Innovatiefnemers zitten overal. Ook in D.R. Congo, waar coöperatieven en Trias op zoek gingen naar een duurzaam alternatief voor hout. 3 studenten van Vlerick Business School werkten mee aan dat plan. Het resultaat? Cacaoschillen, die normaal in de vuilbak belanden, dienen als alternatieve brandstof voor hout.

Congolese cacaoproducenten zijn klaar voor een digitale toekomst
Innovatiefnemers zitten overal. Ook in D.R. Congo, waar coöperatieven en Trias inzetten op de traceerbaarheid en certificering van cacaobonen. 3 studenten van Vlerick Business School werkten mee aan dat plan. Het resultaat? Een digitale database met ledenbestand en overzicht van cacaoplantages. Zo kunnen cacaoproducenten op termijn zien of een cacaoveld meer opbrengt.
