Iedereen circulair op de Dag van de Ondernemer

De afgelopen Dag van de Ondernemer stond in het teken van circulariteit en duurzaamheid.  Centrale boodschap: elke onderneming kan circulair kan zijn.  Kmo’s zijn bereid om te investeren in duurzaamheid maar botsen op hoge kosten en het gebrek aan duidelijke informatie en ondersteuning.  De belangrijkste drijfveer om te investeren is het beperken van de kosten en het opnemen van de rol als maatschappelijk verantwoord ondernemer. Dat blijkt uit een bevraging die UNIZO en KBC voerden bij 266 kmo-zaakvoerders in Vlaanderen. UNIZO  pleit voor extra ondersteuning voor kmo’s in de omslag naar duurzaam en circulair ondernemen. Om de UNIZO-boodschap kracht bij te zetten plaatste UNIZO doelbewust circulair actieve ondernemers als ambassadeurs in de kijker. Hun verhalen ontdek je hieronder.

Lees hier ons persbericht

Dag van de Ondernemer
Dag van de Ondernemer
Dag van de Ondernemer
Dag van de Ondernemer

Podcastreeks over circulair ondernemen met onze Dag-ambassadeurs

Een appel voor Komrads

We nemen je mee naar Komrads. Samen met een appel die gedelegeerd bestuurder van UNIZO, Danny Van Assche, uit de afvalbak redde. Maar wat doet Komrads met die appel?

Komrads

Een lamp voor Encon

Met een kapotte lamp gaan we op bezoek bij Encon in Bilzen. Blijkbaar staat een lamp niet alleen symbool voor licht. Maar wat maakt Encon nu zo uniek in Europa?

Encon

Een sleutel voor Cobras

Een afgebroken sleutel leidt ons naar Cobras in Heule. Maar ook naar de Titanic op de bodem van de oceaan. Wat hebben een slang, een sleutel en een schip met elkaar gemeen?

Cobras

Een peuk voor Fresh Tray

We brengen een sigarettenpeuk naar Fresh Tray in Heusden-Zolder. Hoe wordt een gezond businessmodel opgebouwd rond een ongezonde gewoonte? En wat was het belang van een cocktail in dit verhaal?

Fresh Tray

Een business model voor The Ecological Entrepreneur

Met een oud businessmodel kan je terecht bij The Ecological Entrepreneur in Antwerpen. Hoe dompelen zij je onder in het duurzaamheidsbad? En wordt de drijfveer 'belang voor de wereld' financieel beloond?

The Ecological Entrepreneur

Een blikje voor Konligo

Konligo uit Anderlecht gaat aan de slag met een blikje. Of toch niet? Hoe bouw je een evenementenstand op in minder dan vijf minuten? En hoe beïnvloedde Esperanto de circulaire onderneming?

Konligo

Een krijtje voor Revive

Revive doet een krijtje herleven. Maar hoe dragen buurtbewoners hun warmte mee uit naar een project? En wat met die verboden plant? Mysterieus genoeg om jouw interesse te prikkelen?

Revive