Innovatief ondernemen op de Dag van de Ondernemer

Dit jaar vieren we op 22 november 2024 voor de 11e keer de Dag van de Ondernemer. Op deze dag erkennen we hoe belangrijk ondernemers zijn voor onze maatschappij en economie. We tonen dat we hun inzet, durf en doorzetting bewonderen. Ook willen we anderen inspireren en motiveren om de stap te zetten richting het ondernemerschap. We wensen sterke verhalen en innovatieve ondernemers naar voor te brengen, ook diegenen waar op het eerste zicht niet wordt bij stil gestaan. Om de UNIZO-boodschap kracht bij te zetten plaatste UNIZO doelbewust innovatieve ondernemers als ambassadeurs in de kijker. De verhalen van de ambassadeurs van 2023 ontdek je hieronder.

 

Dag van de Ondernemer 2022
Dag van de Ondernemer 2022
Dag van de Ondernemer 2022
Dag van de Ondernemer 2022

Onze partners, onze kracht

UNIZO wordt gesteund door sterke partners die de Dag van de Ondernemer mogelijk maken. Hun toewijding aan ondernemers en hun impactvolle steun zijn de drijvende kracht achter ons succes. Deze samenwerkingen versterken niet alleen ons vermogen om ondernemers te eren, maar ook om hen te inspireren en te ondersteunen.

Waarom ze deze feestdag mee steunen

Ambassadeurs in 2023

MicroFlavours

Groenten kweken doe je in de buitenlucht, op de uitgestrekte velden van het platteland. Tenzij je Dario Vunckx bent. Dan doe je dat binnen, in de hoogte en in hartje Brussel. Maak kennis met MicroFlavours.

MicroFlavours

TRU Cleanroom Cleaning

Weet u wat een cleanroom is? Juist: een steriele ruimte voor professioneel gebruik. Weet u wie de cleanroom clean houdt? Vanaf nu wel: maak kennis met Vanessa Morini en haar TRU Cleanroom Cleaning uit Genk.

Tru Cleanroom Cleaning

IP FAB

We zouden kunnen doen alsof wij weten wat photovoltaic polymer foils precies zijn. Maar om te begrijpen waarom deze kleine rakkers wel degelijk de wereld zullen veranderen, moet je bij Elise De Rudder van IP FAB in Mechelen zijn.

IP FAB

BIO INX

Net zoals een hipster niet zonder biowijn kan, kan een 3D bio-printer niet zonder bio-inkt. Jasper Van Hoorick zag het driedimensionale gat in de markt en richtte, samen met de UGent en VUB, BIO INX in Zwijnaarde op.

BIO INX

Snowball

Cleantech is de motor van de groene revolutie. En Snowball in Harelbeke is de motor van talloze Cleantechbedrijven. Want het bedrijf van Alexandra Vanhuyse en Stefan Grosjean voorziet innovators van office space en testing facilities.

Snowball

Comate

Teamwork makes the dream work: high-tech producten ontwikkelen doe je niet alleen. Die moet je testen, bijschaven en opnieuw testen. En daarna: nog eens testen. De meer dan 80 ingenieurs en designers van Sander Van Den Dries' Comate in Leuven helpen je daarbij.

Comate

Podcastreeks Innovatiefnemers

Het verleden, het heden en de toekomst ontmoeten elkaar bij innoveren. Hoe was iets (niet)? Wat doe je om het te verhelpen of verbeteren? Welke impact heeft dit op de toekomst? 

Beluister de verhalen van onze 6 ambassadeurs in de podcastreeks Innovatiefnemers. Iedere aflevering duiken we dieper in hun toekomstvisie, waar ze al van kleins af aan naartoe streven. 

Ik luister mee

Podcast innovatiefnemers
Podcast innovatiefnemers
Podcast innovatiefnemers
Podcast innovatiefnemers

Innovatiefnemers in het Zuiden, met de steun van Trias

Cacaoschillen in D.R. Congo: van afval tot duurzame brandstof

Innovatiefnemers zitten overal. Ook in D.R. Congo, waar coöperatieven en Trias op zoek gingen naar een duurzaam alternatief voor hout. 3 studenten van Vlerick Business School werkten mee aan dat plan. Het resultaat? Cacaoschillen, die normaal in de vuilbak belanden, dienen als alternatieve brandstof voor hout. 

Cacaoschillen Congo - Trias

Congolese cacaoproducenten zijn klaar voor een digitale toekomst

Innovatiefnemers zitten overal. Ook in D.R. Congo, waar coöperatieven en Trias inzetten op de traceerbaarheid en certificering van cacaobonen. 3 studenten van Vlerick Business School werkten mee aan dat plan. Het resultaat? Een digitale database met ledenbestand en overzicht van cacaoplantages. Zo kunnen cacaoproducenten op termijn zien of een cacaoveld meer opbrengt. 

Congo - Trias

Projectpartners