Innovatief ondernemen op de Dag van de Ondernemer

Dit jaar vieren we op 17 november 2023 voor de 10e keer de Dag van de Ondernemer. Op deze dag erkennen we hoe belangrijk ondernemers zijn voor onze maatschappij en economie. We tonen dat we hun inzet, durf en doorzetting bewonderen. Ook willen we anderen inspireren en motiveren om de stap te zetten richting het ondernemerschap. We wensen sterke verhalen en innovatieve ondernemers naar voor te brengen, ook diegenen waar op het eerste zicht niet wordt bij stil gestaan. Om de UNIZO-boodschap kracht bij te zetten plaatste UNIZO doelbewust innovatieve ondernemers als ambassadeurs in de kijker. Hun verhalen ontdek je hieronder.

Wil je zelf graag mee ruchtbaarheid geven aan deze feestdag?
Download de toolkit

 

Dag van de Ondernemer 2022
Dag van de Ondernemer 2022
Dag van de Ondernemer 2022
Dag van de Ondernemer 2022

Ambassadeurs DVDO 2023

MicroFlavours

Groenten kweken doe je in de buitenlucht, op de uitgestrekte velden van het platteland. Tenzij je Dario Vunckx bent. Dan doe je dat binnen, in de hoogte en in hartje Brussel. Maak kennis met MicroFlavours.

MicroFlavours

TRU Cleanroom Cleaning

Weet u wat een cleanroom is? Juist: een steriele ruimte voor professioneel gebruik. Weet u wie de cleanroom clean houdt? Vanaf nu wel: maak kennis met Vanessa Morini en haar TRU Cleanroom Cleaning uit Genk.

Tru Cleanroom Cleaning

IP FAB

We zouden kunnen doen alsof wij weten wat photovoltaic polymer foils precies zijn. Maar om te begrijpen waarom deze kleine rakkers wel degelijk de wereld zullen veranderen, moet je bij Elise De Rudder van IP FAB in Mechelen zijn.

IP FAB

BIO INX

Net zoals een hipster niet zonder biowijn kan, kan een 3D bio-printer niet zonder bio-inkt. Jasper Van Hoorick zag het driedimensionale gat in de markt en richtte, samen met de UGent en VUB, BIO INX in Zwijnaarde op.

BIO INX

Snowball

Cleantech is de motor van de groene revolutie. En Snowball in Harelbeke is de motor van talloze Cleantechbedrijven. Want het bedrijf van Alexandra Vanhuyse en Stefan Grosjean voorziet innovators van office space en testing facilities.

Snowball

Comate

Teamwork makes the dream work: high-tech producten ontwikkelen doe je niet alleen. Die moet je testen, bijschaven en opnieuw testen. En daarna: nog eens testen. De meer dan 80 ingenieurs en designers van Sander Van Den Dries' Comate in Leuven helpen je daarbij.

Comate

Innovatiefnemers Trias

Cacaoschillen in D.R. Congo: van afval tot duurzame brandstof

Innovatiefnemers zitten overal. Ook in D.R. Congo, waar coöperatieven en Trias op zoek gingen naar een duurzaam alternatief voor hout. 3 studenten van Vlerick Business School werkten mee aan dat plan. Het resultaat? Cacaoschillen, die normaal in de vuilbak belanden, dienen als alternatieve brandstof voor hout. 

Cacaoschillen Congo - Trias

Congolese cacaoproducenten zijn klaar voor een digitale toekomst

Innovatiefnemers zitten overal. Ook in D.R. Congo, waar coöperatieven en Trias inzetten op de traceerbaarheid en certificering van cacaobonen. 3 studenten van Vlerick Business School werkten mee aan dat plan. Het resultaat? Een digitale database met ledenbestand en overzicht van cacaoplantages. Zo kunnen cacaoproducenten op termijn zien of een cacaoveld meer opbrengt. 

Congo - Trias

Projectpartners