HR Ondernemerscongres voor kmo's

HR ondernemerscongres 7 oktober UNIZO

Wil jij een eerste personeelslid aanwerven? Of heb je al personeel en wil je jouw personeelsbeleid nog verbeteren, versterken of uitbreiden? Dan is ons eerste HR Ondernemerscongres van Elk Talent Aan Boord op 7 oktober 2021 beslist iets voor jou! Het event is volledig gratis, én je loopt buiten met heel wat nieuwe kennis en inzichten om als ondernemer jouw personeelsbeleid aan te pakken! 

Interesse voor dit fysieke evenement? Schrijf je dan nu in en kies de workshop van jouw voorkeur. Omdat dit een fysiek event is, zijn de plaatsen beperkt.

Schrijf je in

HR ondernemerscongres 7 oktober UNIZO

Wat staat er op het programma?

17u30: Onthaal

18u10: Start workshops (iedere deelnemer kan 1 workshop volgen)

19u20: Start congres met welkom door provinciaal UNIZO-directeur Carl Van Dyck

19u30: Keynote van An Dewaele (Hr professional) ism het improvisatietheater Inspinazie

21u00: Slotwoord UNIZO-gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche

21u15: Netwerkreceptie

Welke workshops kan je volgen?

1.           Help! Ziekte! Wat nu?

Spreker: Kristof Biesemans, Liantis

Ziekte overkomt iedereen. In deze workshop word er ingegaan op wat de rol is als werkgever en wat je kan doen in elke fase van het ziekteproces. Wat te doen bij het zien van signalen van ziekte bij medewerkers? Hoe contact onderhouden tijdens de afwezigheid, medewerkers terug naar het werk brengen en hoe medewerkers aanspreken die een hoog ziekteverzuim hebben?

 

2.           Taal en Tewerkstelling

Sprekers: Patrick Noël Vercruysse en Bart Peleman, VDAB

VDAB wil bedrijven helpen om meer potentiële kandidaten in hun bedrijf te laten instromen door talige drempels weg te werken. Samen met het bedrijf doen we een grondig onderzoek en analyseren we de taal en andere moeilijkheden in het aanwervingsproces en de werkomgeving. Daarna geven we advies op maat om nieuwe medewerkers zo vlot mogelijk te laten instromen in het bedrijf of de organisatie. Ook zijn er heel wat mogelijkheden om taalcoaching op de werkvloer mogelijk te maken. Tijdens deze workshop gaan we hier verder op in.

 

3.           Communicatie op de werkvloer

Sprekers: Magalie Landuyt en Evelien Leemans, I-Diverso

Vaak staan we niet genoeg stil bij de rol en het belang van duidelijke en constructieve communicatie op de werkvloer. In gesprek gaan met je medewerkers kan de sleutel zijn tot een goede samenwerking, het behalen van beoogde doelen, het veranderen van gedrag,… In deze workshop ontdek je de belangrijkste bouwstenen waarop mensgerichte communicatie op de werkvloer steunt en krijg je de kans om deze in te oefenen met aandacht voor de valkuilen die hierbij wel eens optreden.

 

4.           Retentie van (jonge) medewerkers

Spreker: Bart Moens, Odisee Hogeschool

Talentvolle (jonge) medewerkers aantrekken en behouden is van groot belang voor organisaties. Niet alleen om de snelle technologische ontwikkelingen te kunnen bijbenen, maar ook om de massale uitstroom van 60+ers op te vangen. De grote vraag is: hoe zorg je dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor jong talent?

 

5.           Leiderschap op mensenmaat

Spreker: Freya Swinnen, AMA Academy

Sterk leiderschap gaat anno 2021 niet meer alleen over jou als ondernemer, manager of teamleider. Het is een kwestie van medewerkers te begrijpen, hun waarheid te onderzoeken en te doen aansluiten met die van alle collega’s en de visie & missie van de manager. Een team mensen aansturen, begeleiden en delegeren is al lang geen sinecure meer. Iedereen is anders. Het is de kunst als organisatie te shiften van goed-fout-denken over iemands performance of persoonlijkheid, naar hoe je alle medewerkers kan doen groeien én ontwikkelen als persoon in een rol. Pas dan haal je passie en talent naar boven! 

Danny

 

“Hoe koppel je efficiëntie aan de juiste sfeer en waarden in je bedrijf? En hoe slaag je er in om ook nog eens HR-directeur te zijn terwijl je al CEO, CFO, CIO … bent?  Kortom, een goed HR-beleid komt niet vanzelf. Daarom willen UNIZO en Liantis daarin jouw steun en toeverlaat zijn.”

Locatie

Congres- en Erfgoedcentrum Lamot Mechelen
Van Beethovenstraat 8-10
2800 Mechelen
www.lamot-mechelen.be

Voor parkeermogelijkheden, check hier.

Hou zeker rekening met de op dat moment geldende coronamaatregelen, veiligheid staat voorop! 

Wat is "Elk talent aan boord"?

Meer weten over hoe jij het juiste talent kan aantrekken en, meer nog, hoe je ze aan boord houdt? Waar zitten er knelpunten binnen jouw hr-beleid? Of waar is optimalisatie mogelijk? Via onze hr-scan onderzoeken onze adviseurs jouw hr-aanpak van kop tot teen en gieten het advies op maat van jouw bedrijf in een actieplan.

Lees hier alles over Elk talent aan boord 

Dit event wordt ondersteund door: