HR Ondernemerscongres voor kmo's

Wil jij een eerste personeelslid aanwerven? Of heb je al personeel en wil je jouw personeelsbeleid nog verbeteren, versterken of uitbreiden? Dan is het HR Ondernemerscongres van Elk Talent Aan Boord op 29 september 2022 beslist iets voor jou! Het event is volledig gratis, én je loopt buiten met heel wat nieuwe kennis en inzichten om als ondernemer jouw personeelsbeleid aan te pakken!

Locatie: Nike logistics Center

Wil je er bij zijn? Schrijf je alvast in zodat jij als eerste op de hoogte bent van zodra de workshops kunnen gereserveerd worden. De plaatsen zijn beperkt!

Wat staat er op het programma?

  • 17u30: Onthaal
  • 18u10: Start workshops (iedere deelnemer kan 1 workshop volgen)
  • 19u20: Start congres met welkom door provinciaal UNIZO-directeur Bart Lodewyckx
  • 19u30: Keynote van Mariam Harutyunyan i.s.m. het improvisatietheater Inspinazie
  • 21u00: Slotwoord door UNIZO-gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche
  • 21u15: Netwerkreceptie

Keynote Mariam Harutyunyan

Hoe trek je vandaag jong (Z generatie) & divers talent aan, hoe kan je ze behouden en hun talenten ten volle inzetten? Dat is dé vraag waarover Mariam het zal hebben op ons congres. 

Vanuit Mariam's uitgebreide expertise en ervaringen, neemt ze ons mee door verschillende processen en zoomt in op belangrijke factoren waar je als bedrijf aandacht aan zou moeten besteden.

Welke workshops kan je volgen?

 

1.   Creëer voorsprong in de war for talent door werk te maken van een sterk en divers team   

Sprekers: Bernd Carette en Tine Verheyden, Liantis

Geëngageerde en gedreven medewerkers zijn van goudwaarde voor je onderneming. In de huidige krappe arbeidsmarkt ervaren veel ondernemers dat die medewerkers evenwel heel moeilijk te vinden zijn. Bovendien wordt de poule van mogelijke medewerkers steeds diverser. Denk aan nieuwe generaties, andere culturen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt… Die diversiteit gaat vaak gepaard met een aantal vragen voor de zaakvoerder. Hoe kan je via gerichte gesprekken ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers met diverse achtergronden op kruissnelheid komen binnen je onderneming? Hoe zorg je ervoor dat een diverse groep van medewerkers ook een hecht en geëngageerd team vormen?  In deze workshop brengen we praktische handvaten om snel en efficiënt aan de slag te gaan met deze vragen. 

 

2.   VDAB ondersteunt jouw inclusief aanwervingsbeleid 

Spreker: Marleen Verschaeren, VDAB

Werkzoekenden die vroeger aan de kant bleven staan worden door de krapte vandaag veel zichtbaarder. Een slimme werkgever grijpt deze kans!  In deze workshop zet VDAB aan tot een breder aanwervingsbeleid zodat het onnodig wordt om over bepaalde doelgroepen te spreken. 

 

3.   Jezelf en je personeel fiscaal verlonen 

Sprekers: Pascale Eeckhout en Jan De Smet, KBC

Je kan je als ondernemer jezelf, maar ook je personeelsleden, fiscaal vriendelijk verlonen via de ‘tweede pijler. Toelichting enerzijds van loonbeleid voor personeel via groepsverzekering en collectieve hospitalisatieverzekering en anderzijds fiscale optimalisatie voor jou als ondernemer. 

 

4.   Talent aantrekken en behouden 

Spreker: Christel Ergo, Sodexo

Hoe zorg je voor gelukkige en gemotiveerde werknemers?  Met opbouwende feedback, goede opleidingen en een concurrentieel loonpakket ben je al een heel eind op weg. Maar ook aandacht voor welzijn, medewerkers beleving en een inclusieve werkomgeving zijn van fundamenteel belang. Christel Ergo, HR Director bij Sodexo, geeft je waardevolle tips die jouw HR-strategie krachtiger zullen maken. 

Locatie

Nike logistics Center 
Nikelaan 1 
2430 Laakdal

Voor route en parkeermogelijkheden, klik hier

Schrijf je in

Danny

 

“Hoe koppel je efficiëntie aan de juiste sfeer en waarden in je bedrijf? En hoe slaag je er in om ook nog eens HR-directeur te zijn terwijl je al CEO, CFO, CIO … bent?  Kortom, een goed HR-beleid komt niet vanzelf. Daarom willen UNIZO en Liantis daarin jouw steun en toeverlaat zijn.”

Wat is "Elk talent aan boord"?

Meer weten over hoe jij het juiste talent kan aantrekken en, meer nog, hoe je ze aan boord houdt? Waar zitten er knelpunten binnen jouw hr-beleid? Of waar is optimalisatie mogelijk? Via onze hr-scan onderzoeken onze adviseurs jouw hr-aanpak van kop tot teen en gieten het advies op maat van jouw bedrijf in een actieplan.

Lees hier alles over Elk talent aan boord 

Dit event wordt ondersteund door: