Tips

Kies de juiste boekhouder

Heel wat ondernemers weten niet waar ze moeten beginnen bij het vinden van hun boekhouder. Bepaal zelf wat je belangrijk vindt: iemand die actief meedenkt over de toekomst van je onderneming, of iemand die louter je papierwerk vermindert? Zoek bij voorkeur een boekhouder die al bekend is met de sector waarin je zal werken.

Ken je cijfers

Als ondernemer is het enorm belangrijk dat je je eigen cijfers kent en begrijpt. Ook al werk je met een externe boekhouder. Indien je je boekhouding zelf doet (met bv. Dexxter) dan heb je uiteraard al meer voeling met het financiële luik van je onderneming.

Weet welke kosten aftrekbaar zijn

Hou rekening met deze voorwaarden: Maak je de kosten in het jaar van aftrek? Zijn ze gelinkt aan je beroepsactiviteit? Heb je bewijsstukken om de kost te verantwoorden? Volg zeker de infosessie om 13u over dit topic!

Welke infosessies mag je zeker niet missen

13u - 13u30 Infosessie Alles wat je moet weten over aftrekbare beroepskosten (door Dexxter)

Experten

Pieter Bouckhout

"Een goede boekhouder vinden of kiezen is niet gemakkelijk. Dat is toch iets wat je voornamelijk op buikgevoel doet. Je boekhouder is immers je eerstelijnsadviseur, als het ware de huisdokter van je onderneming. Je boekhouder is vooral iemand waar je je goed bij voelt en er vertrouwen in hebt dat hij/zij de juiste persoon is om jouw onderneming te laten groeien. Heb je concrete vragen rond boekhouding of fiscaliteit van je onderneming? Of een algemene financiële vraag? Stel ze dan aan Pieter, hij is boekhouder bij Accto en Ondernemersadviseur bij UNIZO binnen het begeleidingstraject financieel inzicht. Vanuit die expertise geeft hij graag een antwoord op jouw vragen."

Pieter Bouckhout

Giel Thomas

“Giel Thomas, co-founder van Dexxter en voormalig accountant gaat het tijdens de infosessie hebben over de aftrekbare beroepskosten voor zelfstandigen. Welke kosten mag je inbrengen? Moet ik bewijsmateriaal kunnen aantonen? Zijn er verschillen voor ondernemers in hoofd- versus bijberoep? Ontdek alles omtrent dit topic tijdens de infosessie! Graag meer info over Dexxter? Kom langs op onze partnerstand en mijn collega Stan en ik beantwoorden graag al jullie vragen.”

Giel Thomas

Stan De Pauw

“Stan is co-founder van de boekhoudsoftware Dexxter, de boekhoudsoftware voor ondernemers in bijberoep of student-ondernemers. In Dexxter maak je makkelijk zelf je offertes en facturen op, en breng je je kosten in. Automatisch worden je btw aangiftes en listings gegenereerd. Geen stress om iets te vergeten, jouw persoonlijke tijdlijn brengt je tijdig op de hoogte! Kom langs bij onze stand en vraag gerust meer informatie.”

Stan De Pauw

Verruim je financiële kennis

Wil jij als ondernemer een beter inzicht krijgen in je financiële situatie? Wil je gemakkelijker kunnen meepraten met je boekhouder? Volg een persoonlijke coaching en versterk zo jouw financiële kennis.

Ga voor meer financiële kennis

Projectpartners