Wat is de jobstudent van het jaar?

Jobstudenten zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Voor werkgevers zijn ze een welgekomen hulp terwijl de jobstudent zelf werkervaring kan opdoen én ondertussen een centje bijverdient. Net omdat deze jongeren zo belangrijk zijn, gaan UNIZO en HR-dienstengroep Liantis ook dit jaar op zoek naar dé Jobstudent van het Jaar.

Werkt er in jouw zaak of bedrijf een student die het verdient om in de bloemetjes te worden gezet? Nomineer hem of haar dan voor de wedstrijd de Jobstudent van het Jaar.'

Kiest onze professionele jury jouw jobstudent als winnaar, dan mag je eind deze zomer een bezoekje verwachten van Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO en Philip Van Eeckhoute gedelegeerd bestuurder van Liantis. In hun kielzog volgen natuurlijk ook tal van journalisten. Bovendien houdt je jobstudent er bij winst onder meer een extra maandloon van 1.500 euro aan over terwijl jouw onderneming leuke media-aandacht krijgt.

Stel je kandidaat voor de jobstudent van het jaar 2024!

De inzendingen worden beoordeeld op basis van 5 criteria:

Inzet van de jobstudent in het bedrijf

Teamspirit van de jobstudent

Meerwaarde van de jobstudent voor de werkgever/het bedrijf

Stiptheid jobstudent

Verhouding tussen leeftijd en ervaring van de jobstudent

Waarom kiezen wij de jobstudent van het jaar?

Toen UNIZO de wedstrijd in 2008 een eerste keer organiseerde, was dat vooral om de ingewikkelde regelgeving van de studentenarbeid aan te kaarten. Die reglementering is intussen serieus versoepeld. Sinds 2017 konden jobstudenten jaarlijks 475 uur werken onder het studentenstatuut in plaats van 50 dagen per jaar. Vanaf vorig is dat op vraag van UNIZO opgetrokken naar 600 uur per jaar.

Die omschakeling naar een urensysteem kwam er op vraag van UNIZO. Voor heel wat sectoren is het makkelijker en beter om met uren te werken in plaats van met dagen. Zo verloor een jobstudent in de horeca vroeger een volledige dag terwijl hij soms maar een paar uur werkte. Dankzij het urensysteem is dit verleden tijd. Werkt een jobstudent 2 uur, dan gaat er 2 uur van de teller. Jobstudenten verliezen op die manier geen centen terwijl werkgevers jobstudenten maximaal kunnen inzetten. Een win-win dus!

Vandaag is de verkiezing vooral een beloning voor 'werkgrage' jongeren en hun werkgevers.

Prijsuitreiking: eind deze zomer

De winnaar wordt eind augustus gekozen. Is je jobstudent verkozen, dan brengen we jou en je jonge werkkracht daar meteen van op de hoogte. De uitreiking is op donderdag 29 augustus (de jobstudent moet dan dus ook beschikbaar zijn).

We organiseren een persmoment met jou en je jobstudent in je bedrijf, waarbij de award voor "Jobstudent van het Jaar 2024" en de cheque officieel worden overhandigd.