Arnhem, de hoofdstad van Gelderland, is een gezellige winkelstad, omgeven met weelderige parken en kent unieke wijken als het Modekwartier, Musiskwartier en Eusebiuskwartier. Als hub voor kunst en cultuur is het een jonge, creatieve stad met bijzondere musea, conceptstores en historische concertzalen. De stad staat internationaal gekend om de ‘Slag om Arnhem’. In de tweede wereldoorlog speelde Arnhem een belangrijke hoofdrol vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerde troepen in september 1944, als onderdeel van ‘Operatie Market Garden’. In Arnhem ging men destijds letterlijk ‘Een brug te ver’.
 

Zondag 15 september 2024

Vertrek om 08U00 stipt vanop de Markt in Merksplas aan boord van een luxe autocar. Via Tilburg en ’s Hertogenbosch rijden we richting Arnhem. Aankomst in Arnhem omstreeks 10U00 en tijd voor koffie met gebak. Om 11U00 brengen we een bezoek aan de majestueuze Eusebiuskerk met glazen balkons. Stap 500 jaar terug in de tijd tijdens een spannende route door de kerkzaal en grafkelders. Via een audiotour krijg je informatie over de Slag om Arnhem en de rol van de toren tijdens de oorlog. Hoog aan de toren bevinden zich 2 glazen balkons met het allermooiste uitzicht over de stad. De ideale plek voor een selfie. Durf jij?
Om 12U30 melden we ons aan in Grand Café ‘Arnhems Meisje’ voor een heerlijke lunch.
Vanaf 14U00 ontdekken we de binnenstad onder leiding van een stadsgids. Tijdens deze wandeling wandel je langs alle highlights van Arnhem zoals het Duivelshuis, de 7-straatjes van het oude stadshart, het imposante Centraal Station en natuurlijk de beroemde John Frostbrug.
We sluiten af met een bierproeverij in het Taphuis op het Jansplein. Nadien blijft er nog voldoende tijd voor shoppen of een leuk terras.
De bus pikt ons terug op bij de Eusebiuskerk voor een korte rit naar ons verblijfshotel Van Der Valk. Avondmaal in gekende Van Der Valk buffetstijl, inclusief bararrangement van 2,5 uur. Daarna doorzakken in de hotelbar. Overnachting in comfort kamers.

Maandag 16 september 2024

Uitgebreid ontbijtbuffet en checkout hotel.
Om 10U00 bezoeken we het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek met audiotour.
Beleef het zelf. In de ondergrondse Airborne Experience komt de geschiedenis tot leven. Loop in de voetsporen van een Britse parachutist en beleef de Slag om Arnhem. Een beklijvende ervaring.
Omstreeks 11U30 rijden we richting s’ Hertogenbosch in het gastvrije Brabant.
We schuiven aan tafel voor een warme driegangen lunch in restaurant Bolwerk aan de Sint-Janssingel.
Nadien gaan we aan boord van kleine fluisterboten en varen we de  ‘Historische route’. We maken kennis met de mooiste plekjes van stadscentrum terwijl de schippersgids ons alles vertelt over de historie van de Binnendieze.
Vervolgens rest ons nog voldoende tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. Mogelijk waagt u zich nog aan de degustatie van een ‘Bossche bol’, de plaatselijke lekkernij. Die van bakker Jan de Groot zouden de besten zijn.
Om 17U30 rijden we  richting Merksplas met aankomst omstreeks 18U30.

 

Verblijfshotel
Hotel Van der Valk Arnhem 

Praktische informatie
Hotel Van der Valk Arnhem
 

Prijs per persoon

Bij minimum 25 deelnemers
Verblijf in een comfort tweepersoonkamer: 399 euro
Toeslag éénpersoonskamer: 55 euro.

Organisator
 Reisburo Noorderkempen
 Lic. A1251
 www.reizennoorderkempen.be

Facturatiewijze overschrijving
Onkostennota
Betaalwijze
Overschrijving
15
september
-
16
september

Praktische informatie

-
Hotel Arnhem
, 's Hertogenbosch
399 EUR
Organisator
Reisbureau Noorderkempen

Nuttig voor jou