De economische achteruitgang, de hoge inflatie, stijgende rentevoeten, de energiecrisis, de geopolitieke situatie en wijzigende wetgeving. Er komt in 2023 heel wat op u af. Met de UNIZO Incassoservice, die voorzien wordt door Intrum, bent u klaar voor impact wanneer Belgische bedrijven in een “perfect storm” belanden.

Economische onzekerheid

In een economie die gekenmerkt wordt door toenemende onzekerheid en onvoorspelbaarheid is het belangrijk om uw bedrijf te beschermen tegen financiële risico's. Met de UNIZO Incassoservice kunnen Belgische kmo’s hun financiële positie versterken, zodat ze beter bestand zijn tegen economische schokken.

Stijgende levensduurte

U kan uw prijzen niet blijven verhogen zonder afzet te verliezen. De hoge inflatie zet bedrijven onder druk om hun kosten onder controle te houden. Niet alleen de kost voor grondstoffen en materialen ging omhoog, ook de loonkost. Door de sterk gestegen prijzen, verloopt de inning van onbetaalde facturen moeilijker. Met de UNIZO Incassoservice bent u zeker van een gezonde cashflow, waarmee u de financiële positie van uw bedrijf versterkt.

Geld lenen is duurder

Het is vandaag moeilijker én duurder om geld te lenen bij de bank. Daarom is de cashflow die u zelf genereert met uw business nu cruciaal. Beveilig die cashflow met de UNIZO Incassoservice!

Energiecrisis niet voorbij?

De energiecrisis heeft een enorme impact gehad op bedrijven, vooral in sectoren die sterk afhankelijk zijn van energie. Hoewel een zachte winter in ons voordeel speelde, waarschuwen energie experten dat de hoge energieprijzen snel kunnen terugkeren wanneer de Chinese economie opnieuw op volle toeren draait en de vraag naar aardolie en LNG (‘Liquefied Natural Gas’, waarvan Europa vandaag sterk afhankelijk is) stijgt. 

Geopolitieke spanningen

Naarmate de oorlog in Oekraïne aansleept, worden de economische gevolgen groter. Een verslechtering van de energie- en grondstoffencrisis zou kunnen leiden tot een situatie waarin hoge inflatie voor lange tijd wordt gecombineerd met economische vertraging. Ondertussen lijken ook de spanningen tussen de VS en China op te bouwen. De toenemende geopolitieke spanningen hebben een grote impact op de economie en kunnen bedrijven in verschillende sectoren treffen. Door snel en efficiënt facturen te innen, kunnen bedrijven hun financiële positie versterken en hun risico's verminderen.

Bespaar tijd en moeite

Het innen van openstaande facturen kan veel tijd en moeite kosten, vooral voor kleinere bedrijven. Met de UNIZO Incassoservice kunnen bedrijven zich concentreren op hun core business en laten ze het incassowerk over aan een betrouwbare partner die efficiënt en professioneel te werk gaat.

Wijzigende incasso wetgeving 

Een nieuw wetsontwerp over minnelijke invordering raakt elk bedrijf met facturen op particulieren. Effectief risicomanagement is van cruciaal belang bij wat de meest impactvolle verandering in credit management wordt voor 2023. Abonneer u gratis op de Intrum Newsletter en kom alles te weten over de financiële, operationele, juridische en reputatierisico’s. Met de UNIZO Incassoservice bent u zeker dat uw bedrijf voldoet aan de nieuwe wetgeving bij het innen van onbetaalde facturen en vermijdt u onnodige risico's.

Nuttig voor jou