Tips

Maak gebruik van Access2Markets

Bij export of import komt heel wat kijken zoals: invoerrechten, douaneformaliteiten, btw, etc. Om een handig overzicht te geven van wat je zoals nodig hebt wanneer je een bepaald product exporteert of importeert heeft de Europese Commissie een nuttige tool ontwikkeld: Access2Markets.

Bescherm jezelf en je onderneming tegen risico’s

Wees je bewust van de wereldwijde handelsrisico’s en zorg ervoor dat je een stevig internationaal contract hebt. Je kan daarvoor altijd vertrekken van een modelcontract, maar doe zeker en vast ook een beroep op een advocaat. Daarnaast kan je ook beroep doen op een kredietverzekeraar zoals Credendo.

Maak gebruik van het buitenlands netwerk van FIT

Bij Flanders Investment & Trade (FIT) kom je terecht in een wereldwijd netwerk van experts. Je krijgt er gratis informatie over exportmarkten en advies rond subsidies en financiering als je internationaal zaken wil doen.  Ga zeker ook mee op buitenlandse missies en handelsbeurzen. Ontdek het aanbod van activiteiten op de website van FIT of in de nieuwsbrief van UNIZO Internationaal

Experten aan het woord

Thomas Pirard

Attaché UNIZO Internationaal & Europa

"UNIZO Internationaal wil alle ondernemers bijstaan met hun export of importplannen. Samen met ons netwerk en onze partners zetten we je op weg."

Thomas Pirard

Emiel Neyrinck

“Internationaal ondernemen is een verhaal van risico’s en obstakels, maar ook een heel boeiend en spannend avontuur. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen bij dit avontuur, staat UNIZO Internationaal altijd klaar om je vragen te beantwoorden over thema’s als douane, transport, internationale betalingen, wetgeving en nog veel meer.”

Emiel Neyrinck

Kathleen Bruyland

"Flanders Investment and Trade is hét aanspreekpunt voor internationaal ondernemen in Vlaanderen. We spelen een centrale rol in de internationalisering van Vlaamse bedrijven en zetten met persoonlijk advies en begeleiding onze schouders onder hun grenzeloze ambities."

Projectpartners