Tips

Bereid je dossier goed voor

Als je financiering zoekt, is het belangrijk dat je je behoefte goed in kaart brengt: welk bedrag heb je nodig? Waarvoor zal de financiering dienen? Op welke termijn ga ik de lening terugbetalen?

Bepaal de optimale financieringsmix voor je onderneming

In de opstartfase van je zaak zijn je eigen middelen vaak niet voldoende. Je zult dan nood hebben aan extra kapitaal. Voor startende ondernemers zijn er heel wat mogelijkheden en is het vaak interessant te combineren. Ga langs bij onze financiële partners voor meer uitleg.

Ga na wat je nodig hebt om jezelf en je zaak te beschermen

Als ondernemer kun je jezelf en je zaak verzekeren tegen een aantal risico's. Zo vermijd je onverwachte kosten als het toch eens misgaat. In een aantal gevallen ben je zelfs wettelijk verplicht om een verzekering te nemen. 

Welke infosessies mag je zeker niet missen

13u30 - 14u Infosessie Welke financieringsmogelijkheden heb ik als starter? (door PMV)
15u30 - 16u Infosessie Welke verzekeringen sluit ik best af als ondernemer? (door KBC)

Experten

Anja Mackelberg

Kredietanalist bij PMV. Bij haar kan je terecht met vragen over de Startlening: wat zijn de voorwaarden voor deze lening? Hoe kan je deze lening aanvragen? Welke info heeft PMV nodig? Welke info moet er in een business en financieel plan staan?

Anja Mackelberg

Pepijn Wuytack

Kredietanalist bij PMV. Bij hem kan je terecht met vragen over de Startlening: wat zijn de voorwaarden voor deze lening? Hoe kan je deze lening aanvragen? Welke info heeft PMV nodig? Welke info moet er in een business en financieel plan staan?

Pepijn Wuytack

Alex De Ridder

Account manager bij PMV. Je kan hem contacteren voor meer informatie over verschillende financieringsmogelijkheden voor starters. Zowel leningen als waarborgen als de Winwinlening kunnen een oplossing zijn. Ook vragen over een businessplan kan je aan hem vragen: wat moet er in een businessplan staan? Wat is een realistisch en goed onderbouwd businessplan?

Alex De Ridder

Lien Vanderwaeren

Commercieel adviseur Verzekeringen bij KBC. Bij Lien kan je terecht voor vragen met betrekking tot schadeverzekeringen (dus alles niet-leven). 

Vicky Peeters

Relatiebeheerder ondernemers bij KBC. Bij haar kan je terecht voor informatie rond mogelijk vormen van financiering of om je businessplan samen af te toetsen aan de realiteit. 

Karl Coppens

Commercieel adviseur Verzekeringen bij KBC. Karl heeft meer meer dan 30j ervaring in schadeverzekeringen voor kmo's. Hij werkt voornamelijk aan risico-analyses samen met starters om te kijken waar de risico's liggen en of deze ingedekt kunnen worden. 

Meer tips? KBC helpt je uit de startblokken!

Check zeker kbc.be/starters. Je vindt er handige info over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een succesvolle start. Of laat je inspireren door andere startende ondernemers en beluister hun verhalen via de podcast “Startschot” op Spotify en Apple Podcasts. Zin om met KBC van gedachten te wisselen en te ontdekken wat we voor jou kunnen doen? Kom dan gerust eens praten en maak een afspraak in een KBC-kantoor of via KBC Live op het nummer 078 152 153.

Neem een kijkje op de KBC website voor starters

PMV helpt je op weg

Je kan op de website van PMV al eens kijken welke financieringen zij aanbieden. Er zijn financieringen voor zowel starters als groeiers, via verschillende mogelijkheden. Er zijn zowel leningen als equity als waarborgen van bankkredieten. Daarnaast vind je er ook heel wat bedrijven die al gebruik gemaakt hebben van de diensten van PMV.

Neem een kijkje op de website

Projectpartners