Over Dag van de Ondernemer

Vandaag bestaat een 'dag' voor zowat alles: de Dag van de Jeugdbeweging, de Dag van de Klant, Dag van de Medewerker ... Vreemd genoeg bestond er tot voor kort nog geen 'Dag van de Ondernemer'.

Nochtans is het economische en maatschappelijk belang van ondernemers onmiskenbaar. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan.

Het is niet meer dan terecht dat eenmaal per jaar hun doorzetting en hun veerkracht in de schijnwerpers staan.

 

Alle ondernemers in de kijker

Bij ondernemers denken we vaak alleen aan strakke zakenmensen in pak of juist aan uitbundige creatievelingen. Elke derde vrijdag van november staan we bij élke ondernemer stil. Van grote bedrijfsleiders en jonge starters tot de bakker om de hoek, de fietsenmaker en de schrijnwerker die je trap maakte. Ze maken stuk voor stuk een onmisbaar, belangrijk deel uit van ons dagelijks leven - som maar eens op met hoeveel ondernemers je elke dag in aanraking komt!

Vier jij samen met ons de Dag van de Ondernemer? Markeer de derde vrijdag van november alvast in je agenda!

Tijd voor actie

De Dag van de Ondernemer vormt een schouderklopje voor bestaande ondernemers, maar ook een schop onder de kont van iedereen die ervan droomt. Denk je zelf aan een toekomst als zaakvoerder? Heb je plannen voor een eigen winkel, een freelance-carrière of zit je met een keigoed innovatie-idee? Dan is nu hét moment om die dromen om te zetten in actie. Come on!

De Dag van de Ondernemer wordt georganiseerd naar aanleiding van de Global Entrepeneurship Week', een wereldwijde campagne om ondernemerschap te promoten.

> ga terug naar de hoofdpagina