Je hebt hard gewerkt om je zaak op te bouwen en dan is het steeds interessant om een indicatie te hebben van de huidige waarde ervan. Ga je met pensioen of wil je jouw bedrijf verkopen? Dan is het uiteraard uiterst belangrijk om te weten wat de mogelijke verkoopwaarde van het bedrijf is.

Denk vroeger aan later

Ben je van plan om binnenkort op pensioen te gaan? Of wil je gewoon goed voorbereid zijn? Denk Vroeger Aan Later organiseert Adviesmarkten om jou te informeren over toekomstplanning, pensioenvoorbereiding en bedrijfsoverdracht.

Bekijk hier de aankomende data

Sta stil bij de 3 W's

Waarom, wanneer en voor wie doe je een waardebepaling? Daar moet je bij de start goed over nadenken. Het is bijvoorbeeld een heel verschillende situatie wanneer je vertrekt vanuit een schadegeval, dan wanneer het gaat over een verkoop. Elk heeft een specifieke aanpak nodig.

Verzamel alle gegevens

Om de waarde van jouw onderneming te bepalen, moet je eerst inzicht krijgen in de elementen die deze waarde bepalen. Daarvoor moet je alle relevante gegevens verzamelen.

Gebruik online waarderingstools

Online tools kunnen een snelle eerste inschatting geven van de waarde van jouw bedrijf.

Perspectief Koper/Verkoper

Wanneer je een waardebepaling doet, moet je zowel het perspectief van de koper als van de verkoper meenemen. De verkoper wil een zo hoog mogelijke prijs voor zijn bedrijf, terwijl de koper een rendabele investering wil.

Waarde en prijs zijn niet hetzelfde

Waarde is niet gelijk aan prijs. Waarde is het resultaat van een berekening, terwijl prijs het resultaat is van een onderhandeling.

Denk toekomstgericht

Denk vooral aan de toekomst van de onderneming wanneer je de waarde en verkoopprijs van jouw onderneming bepaalt. Verdiensten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. 

Laat je adviseren

Bij UNIZO en UNIZO Bedrijfsoverdracht helpen we je graag verder met nuttige informatie en advies op maat.

Downloads

Download de snelwijzer "Hoeveel is mijn bedrijf waard?" hier om meer inzicht te krijgen in de waarde van jouw bedrijf.