Onze jaarlijkse Dag van de Ondernemer, dit keer op 17 november 2023, was andermaal een succes. Met deze Dag zetten UNIZO en VLAIO voor de tiende keer onze zelfstandige ondernemers en kmo's in de kijker, als motoren van de economie. Ook op innovatievlak nemen heel wat kmo's een pioniersrol op. Dat thema stond dan ook centraal tijdens deze editie, met de hashtag #innovatiefnemers.

Dag van de Ondernemer bij Just Russel

Eén van de innovatiefnemers die tijdens de Dag van de Ondernemer werden bezocht is Just Russel in Deinze. Het e-commerce-bedrijf voor honden- en kattenvoeding zet volop in op artificiële intelligentie, om een zo gepersonaliseerd mogelijke klantenservice te kunnen bieden. Zo wordt bijvoorbeeld automatisch, via algoritmes, het ideale voedingspakket met aangepast advies samengesteld, vertrekkend van de specifieke noden van jouw huisdier. Een aanpak die het bedrijf van oprichters Victor en Louis Mortreu, Cyriel Van Steen en Renaat Waeles zopas nog de titel opleverde van Oost-Vlaamse Beloftevolle KMO van het jaar. Links op de foto, nationaal gedelegeerd bestuurder van UNIZO, Danny Van Assche. Centraal het Just Russel-team en rechts Oost-Vlaams UNIZO-directeur/gedelegeerd bestuurder Jos Vermeiren.

Naast die pioniers en early adopters staan ook nog heel wat andere kmo's klaar om tijd en geld te investeren in innovatie. Om de drempels hiertoe te verlagen bepleit UNIZO onder meer de invoering van zogenaamde innovatiecheques. "Wat innovatie betreft zijn we bij de beste leerlingen van Europa", benadrukte gedelegeerd bestuurder, Danny Van Assche, op de Dag van de Ondernemer. Om die toppositie te versterken, lanceert UNIZO een aantal voorstellen.

Lees hier het persbericht met onze voorstellen voor nóg meer "innovatiefnemerschap".

Beluister hier de verhalen van onze Dag van de Ondernemer-ambassadeurs in onze podcastreeks "Innovatiefnemers".

Danny Van Assche op Kanaal Z

Kanaal Z en Trends brachten het inspirerende ondernemersverhaal van innovatiefnemer DENC, met daarbij aansluitend de UNIZO-voorstellen om het innovatiefnemerschap bij onze kmo's nog verder te versterken.

Partners Dag van de Ondernemer

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van UNIZO en VLAIO, in samenwerking met deze straffe partners.

Nuttig voor jou