UNIZO reageert teleurgesteld en vol onbegrip op de goedkeuring van het wetsontwerp van federaal Economieminister Dermagne, dat ondernemers verplicht om cash te aanvaarden. We trokken de afgelopen periode alle registers open om het wetsontwerp tegen te houden, omdat we vinden dat je als ondernemer zélf moet kunnen kiezen welke vormen van betaling je al dan niet aanvaardt.

Bovendien verzamelden we tal van voorbeelden waaruit blijkt dat ook diverse overheidsinstellingen cashbetalingen weigeren.

Als na de invoering van de wet zou blijken dat overheidsinstellingen die zelf niet naleven, overweegt UNIZO juridische stappen, omdat in dat geval het gelijkheidsbeginsel wordt geschonden.

Lees hier ons persbericht van een maand geleden waarmee we onze strijd tegen de verplichting opvoerden.

In een reactie op de goedkeuring in Het Nieuwsblad benadrukt UNIZO-woordvoerder Gerrit Budts dat we uiteraard niet tégen cash zijn. We vinden alleen dat ondernemers daar zelf moeten kunnen over beslissen. Gerrit Budts in de krant Het Nieuwsblad: "Een winkelier met een wat ouder publiek zal uiteraard cash geld accepteren, die weet dat zoiets belangrijk is voor zijn klanten. Terwijl het in een hippe koffiebar in het stadscentrum van Gent perfect mogelijk is dat je er enkel elektronisch kunt betalen. Mede omdat dat specifieke cliënteel waarschijnlijk amper of nooit nog cash betaalt.”

Cash geld

Nuttig voor jou