UNIZO Retail: Aanbod e-commerce

Webinar 'Veilig online verkopen'

Uw klanten maken steeds vaker gebruik van het internet, om producten te verkennen, te bestellen, te betalen en/of te laten leveren. In e-commerce schuilt een gigantische opportuniteit, maar u moet ook voldoen aan alle wettelijke regels die op de online verkoop aan consumenten van toepassing zijn. Uw klanten willen er zeker van zijn dat ze ook op uw website in alle veiligheid kunnen winkelen. In het webinar 'Veilig online verkopen' (enkel beschikbaar voor leden) geeft E-commerceconsultant Caroline Van den Borre u niet alleen meer inzicht in de manieren waarop u online kunt verkopen en welke betaalmogelijkheden er zijn, maar ze vertelt u ook over de rechten en plichten die u als online handelaar heeft, hoe de bestelprocedure er moet uitzien, hoe u moet omgaan met retours, enz.

Uw webshop juridisch waterdicht dankzij het UNIZO E-Commercelabel

Het is vrijwel onmogelijk om alle wettelijke regels te kennen die van toepassing zijn op de online verkoop aan consumenten. Met het UNIZO E-commercelabel bent u en uw klant gerust dat uw webshop betrouwbaar is. Het label is enkel beschikbaar voor UNIZO-leden en wordt toegekend na een grondige juridische screening. U wordt daarbij begeleid tot uw webwinkel helemaal in orde is. Bovendien gebeurt jaarlijks een controle op basis van de toepasselijke en eventueel gewijzigde wetgeving.

Bundel de krachten met uw lokale collega's en bedien uw klanten ook online met Storesquare!

Begin 2016 werd Storesquare gelanceerd, een e-commerceplatform uitsluitend voor Vlaamse KMO’s. Roularta, KBC en UNIZO willen zo de stap naar online verkoop voor zelfstandige handelaars kleiner maken. Zo kan de consument ook te allen tijde bij zijn lokale handelaar kopen. Maar Storesquare is meer dan een online marktplaats: er wordt gezorgd voor de marketing, de financiële afhandeling, tot en met de aflevering bij de consument indien u dat wenst. Krijg een antwoord op al uw vragen op www.storesquare.be/handelaars

E-commerce Xpo: Start to e-commerce of net al heel actief?

Kom naar E-commerce Xpo als u plannen heeft voor het starten, bouwen, en/of verder optimaliseren van een webshop. Meer dan honderd experten geven een antwoord op al uw vragen over webshopontwikkeling, betalingssystemen, online marketing, … De Xpo brengt niet alleen alle aspecten uit de markt fysisch samen, maar stelt ook een indrukwekkend seminarieprogramma voor. In 2018 gaat de beurs door op maandag 12 en dinsdag 13 november. De beurs is gratis na online registratie.

Versterk als handelaar uw online aanwezigheid zonder een financiële kater dankzij het project ‘Het internet. Ook uw zaak.’

Najaar 2015 lanceerden UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen het project ‘Het internet. Ook uw zaak.’. Met de campagne willen we alle handelaars stimuleren om werk te maken van hun online activiteiten. We zetten u concreet op weg met een overzicht van de mogelijkheden voor uw zaak en praktische tips. Doe ook zeker de e-scan en ontdek de mogelijkheden van het internet voor uw zaak en leer welke stappen u nog kan zetten. Wilt u concreet aan de slag met e-commerce? Bereken dan zeker eerst de financiële impact voor uw zaak. Maak gebruik van dit gratis financieel plan om de haalbaarheid te onderzoeken. Het project krijg steun van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling dat 268.800 euro investeert.

Verhoogde digitale investeringsaftrek van 13,5% voor webshops

Sinds augustus 2015 kunnen zowel zelfstandigen als kleine vennootschappen genieten van een verhoogde investeringsaftrek van 13,5% voor ‘investeringen in digitale vaste activa dienend voor de integratie en exploitatie van digitale betalings-en factureringssystemen’. Het doel van de maatregel is een toename van investeringen door KMO’s te realiseren in het kader van de digitale evolutie. Daarbij wordt in eerste instantie de overschakeling naar de e-factuur (elektronische factuur) en de aanschaf van een betaalterminal beoogd. Maar ook investeringen voor webshops of een witte kassa (geregistreerd kassasysteem, verplicht in de horeca) komen in aanmerking. Ontdek alle investeringen die in aanmerking komen voor de verhoogde investeringsaftrek voor digitale investeringen.

UNIZO-charter voor leveranciers betaalterminals

In het verleden waren er wel eens klachten van ondernemers over de leveranciers van betaalterminals. Die klachten gingen dan vooral over agressieve verkoopstechnieken, ontoereikende technische bijstand, extreem lange looptijden van huurcontracten en een gebrekkige klachtenbehandeling. Om u te helpen een goede leverancier te kiezen, ontwikkelde UNIZO een kwaliteitslabel voor leveranciers die voldoen aan minimumeisen inzake klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Leveranciers die voldoen aan de door UNIZO bepaalde minimumeisen, kunt u herkennen aan het 'Erkend Leverancier'-logo. Het certificaat werd ondertussen aan de volgende leveranciers toegekend:

We stelden ook een checklist samen waarop u moet letten bij het afsluiten van een contract met een leverancier van betaalterminals.

Lees meer over e-commerce op het UNIZO Kennisnet

Begeleiding nodig? Laat u bijstaan door onze E-commerce experten:

Contactgegevens
T: 0800/20 750
Mail: retail@unizo.be
Facebook: www.facebook.com/UNIZORetail
Twitter: www.twitter.com/UNIZORetail

 

UNIZO Retail is het UNIZO-netwerk voor de zelfstandige (offline en online) handelaar in Vlaanderen en Brussel. Ontdek het volledige aanbod op www.unizo.be/retail

logo UNIZO Retail