Internationaal

Internationale ambities? Zoek je een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal jouw partner! Ontdek hieronder hoe wij je graag verder helpen.

Alle ondernemersinfo over corona vind je hier

Meer duidelijkheid over de brexit?  Herbekijk de live sessie van vrijdag 8 januari.

Zit je met één of meerder vragen rond de brexit? Aarzel dan zeker niet en laat ze ons zo snel mogelijk weten via internationaal@unizo.be, dan laten wij deze zeker aan bod komen.

Alles over de brexit vind je hier.

Op deze site vind je ook interessante webinars die georganiseerd worden door onze partners.

 

 

IN DE KIJKER

Een overzicht van de realisaties die tot stand kwamen dankzij de steun van EFRO

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling is één van de Europese structuur- en investeringsfondsen (ESIF). Deze fondsen versterken de economische, sociale en territoriale cohesie binnen de Europese Unie en verminderen de bestaande onevenwichtigheden tussen de regio's.
In 2018 haalden we met de internationale werking van UNIZO een EFRO-project binnen en eind vorig jaar liep dit ten einde. Graag willen wij terugblikken op de gerealiseerde activiteiten en producten.
Hieronder het overzicht met interessante links naar tal van webinars, snelwijzers, studies, … die jou kunnen helpen bij het internationaal zaken doen.

Hier vind je het overzicht

 

Activiteiten

Op zoek naar een activiteit, infosessie of netwerkmoment over importeren, exporteren, of het Export begeleidingstraject '4explorers'? 

Ga naar activiteiten

 

 

 

Handelsvoorstellen

Binnenkort komen hier onze handelsvoorstellen.
Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht, schrijf je nu  in op onze gratis digitale nieuwsbrief.

Ga naar handelsvoorstellen

 

 

Exporteren

Je wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig op hun bestemming aankomen wanneer je aan- of verkoopt. Daarnaast krijg je ook al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten.

Alles over exporteren

 

 

Importeren

Je hebt een opportuniteit ontdekt om goederen of grondstoffen aan te kopen buiten de grenzen van de EU. Importeren… hoe begin je eraan? Of... je hebt wel importervaring, maar een aantal zaken zijn nog niet duidelijk? 

Alles over importeren

 

 

Nuttige links

In internationale handel krijg je vaak te maken met specifieke reglementering: invoerrechten, CE markering, btw, douane ... . We zetten voor jou alvast een aantal praktische links op een rijtje.

Ga naar nuttige links

 

 

 

Publicaties en webinars

Laat je inspireren door onze boeiende publicaties en webinars rond internationaal ondernemen! Verdiep je in export of import, bereid je voor op een internationale toekomst of ga op zoek naar meer duidelijkheid over een bepaald thema.

Ga naar publicaties Ga naar webinars

Tools

UNIZO Aanmaningsservice

 

Valuta-omrekening

 

Importkosten berekenen

Nóg vlotter zakendoen over de grenzen heen?

Blijf dan goed geïnformeerd, verruim jouw netwerk en laat je inspireren door de ervaringen van je collega-ondernemers. Met een aansluiting bij UNIZO, krijg je tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal, kortingen op je deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Masterclass China Business, Masterclass KMO-management e.a., minstens 60% korting voor internationale zendingen bij FedEx Express en DHL Express. Dus... waar wacht je nog op?

Word nu lid!

Schrijf je nu in voor de gratis digitale nieuwsbrief Internationaal

Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Ze adviseren en ondersteunen Vlaamse bedrijven die exporteren of internationaliseren, brengen aankopers in contact met Vlaamse producenten én ze helpen bedrijven met hun investeringsproject in Vlaanderen.