Internationaal

Internationale ambities? Zoek je een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal jouw partner! Ontdek hieronder hoe wij je graag verder helpen.

Alle ondernemersinfo over corona vind je hier

Ik ben op zoek naar...

Incoterms Brexit Exporteren
Corona  China Importeren

In de kijker 

China, de andere kant van de wereld de hoek om.

China is een markt met bijna anderhalf miljard consumenten. Vanwege de enorme omvang van het land, haar bloeiende economie en haar groeiende middenklasse, zijn de opportuniteiten om zaken te doen in China legio. Het is een markt waar geen enkele ondernemer met internationale ambities omheen kan.

Lees meer ...

Of heb je nood aan een algemene exportopleiding, volg dan de Masterclass Exportmanagement!

Lees meer ...

 

 

Are you brexit ready!

Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie verlaten op 31 januari 2020. Nu geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. In die periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK van kracht. Voor burgers en bedrijven verandert er vrijwel niets. Britten hebben recentelijk aangegeven dat ze de overgangsperiode niet gaan verlengen. Daardoor zou het kunnen dat het de EU en het VK niet lukt om uiterlijk 31 december 2020 tot goedgekeurde afspraken over de brexit te komen. De kans dat de EU en het VK dan invoerrechten op elkaars producten gaan heffen is reëel. Zelfs indien er goedgekeurde afspraken zouden worden gesloten komen douaneformaliteiten er sowieso vanaf 1 januari 2021.

Op dinsdag 25 augustus gingen we opnieuw van start met een Facebook Live op de Facebook pagina van UNIZO i.s.m. Flanders Investment & Trade. Herbekijk de facebook live hier of download de snelwijzer over de brexit.

 

Activiteiten

Op zoek naar een activiteit, infosessie of netwerkmoment over importeren, exporteren, of het Export begeleidingstraject '4explorers'? 

Ga naar activiteiten

 

 

Exporteren

Je wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig op hun bestemming aankomen wanneer je aan- of verkoopt. Daarnaast krijg je ook al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten.

Alles over exporteren

 

 

Importeren

Je hebt een opportuniteit ontdekt om goederen of grondstoffen aan te kopen buiten de grenzen van de EU. Importeren… hoe begin je eraan? Of... je hebt wel importervaring, maar een aantal zaken zijn nog niet duidelijk? 

Alles over importeren

 

 

Nuttige links

In internationale handel krijg je vaak te maken met specifieke reglementering: invoerrechten, CE markering, btw, douane ... . We zetten voor jou alvast een aantal praktische links op een rijtje.

Ga naar nuttige links

 

 

 

Publicaties en webinars

Laat je inspireren door onze boeiende publicaties en webinars rond internationaal ondernemen! Verdiep je in export of import, bereid je voor op een internationale toekomst of ga op zoek naar meer duidelijkheid over een bepaald thema.

Ga naar publicaties Ga naar webinars

Tools

UNIZO Aanmaningsservice

 

Valuta-omrekening

 

BTW-nummer aanvragen

Nóg vlotter zakendoen over de grenzen heen?

Blijf dan goed geïnformeerd, verruim jouw netwerk en laat je inspireren door de ervaringen van je collega-ondernemers. Met een aansluiting bij UNIZO, krijg je tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal, kortingen op je deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Masterclass China Business, Masterclass KMO-management e.a., minstens 60% korting voor internationale zendingen bij FedEx Express en DHL Express. Dus... waar wacht je nog op?

Word nu lid!

Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Ze adviseren en ondersteunen Vlaamse bedrijven die exporteren of internationaliseren, brengen aankopers in contact met Vlaamse producenten én ze helpen bedrijven met hun investeringsproject in Vlaanderen.