Internationaal

Internationale ambities? Zoek je een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal jouw partner! Ontdek hieronder hoe wij je graag verder helpen.

Alle ondernemersinfo over corona vind je hier

Ondernemers op sleeptouw in Italië

Tien enthousiaste ondernemers trokken naar Italië om er de eerste stappen te zetten op Italiaanse markt. De zending kaderde in het begeleidingstraject IT4Explorers ontwikkeld door UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade en werd door de deelnemers erg gesmaakt. Velen onder hen konden na enkele dagen immers al concrete resultaten én successen voorleggen!

Wil je ook begeleid worden in je nieuwe exportmarkt? Het eerstvolgende begeleidingstraject is Canada (start in oktober). Interesse? Laat het ons weten.

Enkele sfeerbeelden

Strengere aangifteverplichtingen wanneer je reist met liquide middelen

Vanaf 3 juni 2021 is een nieuwe Europese verordening (EU) 2018/1672 van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum strengere aangifteverplichtingen gelden wanneer je naar de EU reist of de EU verlaat met liquide middelen vanaf een waarde van 10.000 euro.
Voor onbegeleide liquide middelen vanaf een waarde van 10.000 euro verzonden via (post)pakket, (container)vracht en koerierszending kan de douane naar aanleiding van een controle nu ook verzoeken dat er een kennisgeving wordt ingediend.
Het begrip liquide middelen dekt vanaf nu niet alleen contant geld en verhandelbare instrumenten aan toonder, maar ook bepaalde soorten goud en prepaidkaarten. Voor prepaidkaarten zal vanaf 3 juni echter nog geen aangifte/kennisgeving vereist zijn.

Lees meer ...
 

IN DE KIJKER

Bedankt aan alle internationaal gezinde ondernemers en partners om van deze editie van de Online Adviesdag: Internationaal Digitaal een enorm succes te maken. De gesprekken, tips en tricks kan je steeds herbekijken via de themapagina's (algemene trends, online marketing, financieel, btw, logistiek, ... ) op www.onlineadviesdag.be.

Getroffen door de brexit?  Vraag de subsidie aan

KMO's die direct of indirect getroffen zijn door de brexit kunnen een subsidie bekomen voor het strategisch heroriënteren van hun businessmodel. Er kan steun verkregen worden voor het inwinnen van kennis bij een externe dienstverlener en de eigen personeelskost. Meer info vind je hier.

Flanders Investment & Trade biedt ook andere subsidies aan om je te ondersteunen bij jouw internationale ambities. Je leest er alles over op hun website.

Alles over de brexit vind je hier

Activiteiten

Op zoek naar een activiteit, infosessie of netwerkmoment over importeren, exporteren, of het Export begeleidingstraject '4explorers'? 

Ga naar activiteiten

 

 

 

Unizoekertjes

Hier vind je handelsvoorstellen en externe dienstverleningen.
Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht, schrijf je nu  in op onze gratis digitale nieuwsbrief.

Ga naar handelsvoorstellen en dienstverleningen

 

 

Exporteren

Je wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig op hun bestemming aankomen wanneer je aan- of verkoopt. Daarnaast krijg je ook al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten.

Alles over exporteren

 

 

Importeren

Je hebt een opportuniteit ontdekt om goederen of grondstoffen aan te kopen buiten de grenzen van de EU. Importeren… hoe begin je eraan? Of... je hebt wel importervaring, maar een aantal zaken zijn nog niet duidelijk? 

Alles over importeren

 

 

Nuttige links

In internationale handel krijg je vaak te maken met specifieke reglementering: invoerrechten, CE markering, btw, douane ... . We zetten voor jou alvast een aantal praktische links op een rijtje.

Ga naar nuttige links

 

 

 

Publicaties en webinars

Laat je inspireren door onze boeiende publicaties en webinars rond internationaal ondernemen! Verdiep je in export of import, bereid je voor op een internationale toekomst of ga op zoek naar meer duidelijkheid over een bepaald thema.

Ga naar publicaties Ga naar webinars

Tools

UNIZO Aanmaningsservice

 

Valuta-omrekening

 

Importkosten berekenen

Schrijf je nu in voor de gratis digitale nieuwsbrief Internationaal

Nóg vlotter zakendoen over de grenzen heen?

Blijf dan goed geïnformeerd, verruim jouw netwerk en laat je inspireren door de ervaringen van je collega-ondernemers. Met een aansluiting bij UNIZO, krijg je tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal, kortingen op je deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Masterclass China Business, Masterclass KMO-management e.a., minstens 60% korting voor internationale zendingen bij FedEx Express en DHL Express. Dus... waar wacht je nog op?

Word nu lid!

Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Ze adviseren en ondersteunen Vlaamse bedrijven die exporteren of internationaliseren, brengen aankopers in contact met Vlaamse producenten én ze helpen bedrijven met hun investeringsproject in Vlaanderen.