Internationaal

Internationale ambities? Zoekt u een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal uw partner! Ontdek hieronder hoe wij u graag verder helpen.

Masterclass Exportmanagement

Het succes van exporteren en internationaliseren bepaalt u voor een groot deel zelf: uw kennis, inzicht en samenwerkingsverbanden zijn essentiële ingrediënten. Of u nu pas opportuniteiten over de grenzen ziet, zich in een groeiproces bevindt of juist al ervaren bent in export, met de Masterclass Exportmanagement kunt u continu uw kennis verbreden, verdiepen en uw netwerk grondig uitbreiden
In 10 dagsessies krijgt u de juiste bagage voor een geslaagde exportstrategie:  van de juridische aspecten van internationaal ondernemen, marktanalyse, exportformaliteiten tot het opstellen van een sterk exportplan.  Sociale media, internationale e-commerce en internationale prijszetting worden uiteraard niet vergeten!

 • Waar vind ik informatie en ondersteuning bij mijn internationale activiteiten?
 • Hoe bouw ik een buitenlands distributienetwerk uit?
 • Hoe ziet een correcte internationale verkoopovereenkomst eruit?
 • Wat zijn de risico’s en valkuilen en hoe kan ik me ervoor indekken?
 • Hoe kan ik zeker zijn dat ik betaald word?

Hier vindt u het volledige programma.

Activiteiten voor internationaal ondernemen

26 sep 2017

Electric Driving Night - Ontdek wat groen rijden nu echt is

Wijnegem / Netwerkactiviteit
Vraag jij je ook af of dit het moment is om jouw (bedrijfs)wagen(s) te vergroenen? Maar hoe begin je daar aan? UNIZO laat je proeven van wat 'groen' rijden nu echt is... met testritten en workshops!...
27 sep 2017

A Taste of Business Argentinië, Mexico, Brazilië, Chili en Peru

Gent / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal
Argentinië, Mexico, Brazilië, Chili en Peru ... your taste of business? Ontdek het tijdens een interactieve lunch met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers tijdens een indrukwekkende rondvaart in de haven van Gent!
27 sep 2017

Help, de fiscus staat voor mijn deur! Wat je moet weten over jouw rechten en plichten.

Wachtebeke / Actuasessie
Wat mag de fiscus en nu wel en wat niet? In deze actuasessie brengen we jou bij wat jouw rechten en plichten zijn bij fiscale controle.
04 okt 2017

A Taste of Business Noorwegen, Denemarken, Finland en Zweden

Gent / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal
Noorwegen, Denemarken, Finland of Zweden... your taste of business? Ontdek het tijdens een interactieve lunch met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers tijdens een indrukwekkende rondvaart in de haven van Gent!
05 okt 2017

Contactdag Noorwegen, Denemarken, Finland en Zweden

Antwerpen / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal
Tijdens de contactdag kan u een afspraak maken met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers uit Noorwegen, Denemarken, Finland en Zweden. Via een individuele afspraak van +/- 45 min. kan u hen ontmoeten en hen uw plannen uit de doeken doen.

Publicaties voor internationaal ondernemen

Tools voor Internationaal

Webinars

Hieronder vindt u een selectie van onze webinars:

 

Lid worden

Wilt u nog vlotter zaken kunnen doen over de grenzen heen? Blijf dan goed geïnformeerd, verruim uw netwerk en laat u inspireren door de ervaringen van uw collega-ondernemers.

Met een aansluiting bij UNIZO, krijgt u tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

 • Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal
 • Kortingen op uw deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Exportformaliteiten, Importeren volgens de regels van de kunst e.a.
 • 40% korting op uw aankoop van het e-book ‘Snel op weg naar het juiste Exportdocument’
 • UNIZO lobbyt voor een eerlijker ondernemersklimaat voor u als Vlaamse KMO. Weg met de oneerlijke handicaps t.o.v. uw concullega’s in het buitenland.
 • 24/7 kunt u terecht met al uw vragen rond internationaal ondernemen: import, export, investeren, juiste partners vinden …
 • U houdt de vinger aan de pols via de gratis nieuwsbrief

Lid worden