Internationaal

Internationale ambities? Zoek je een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal jouw partner! Ontdek hieronder hoe wij je graag verder helpen.

In de kijker

Tools voor starters met internationale ambities

In tijden van globalisering is het voor de ontwikkeling van een sterk Vlaams ondernemerschap van belang dat de ondernemers van bij de start voldoende internationale focus of openheid aan de dag leggen.
Daarom hebben wij een toolbox ontwikkeld waarmee wij startende ondernemers met internationale ambities op weg willen helpen met praktische tips en informatie.

Download hier gratis

Ondernemers op sleeptouw in Verenigd Koninkrijk

15 enthousiaste ondernemers trokken naar het Verenigd Koninkrijk om er de eerste stappen te zetten op de Britse markt. Door dit begeleidingstraject UK4Explorers van UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade krijgen Vlaamse exporteurs die nog niet aanwezig zijn op de Britse markt extra ondersteuning op maat voor, tijdens én na de missie. Velen onder hen konden na enkele dagen immers al concrete resultaten én successen voorleggen! 

Wil je ook begeleid worden in je nieuwe exportmarkt? De eerstvolgende begeleidingstraject zijn Luxemburg en VS.

De kick-off Luxemburg vindt plaats op 29 september en de kick-off VS op 4 oktober.

Hier vind je enkele sfeerbeelden.

 

Heb jij ook moeilijkheden ondervonden bij jouw internationale activiteiten?

De laatste vier jaar waren erg moeilijk voor veel ondernemers. Eerst waren er de perikelen rond Brexit, daarna was er de COVID-pandemie en nu zitten we met de Oekraïense crisis. Deze geopolitieke aardverschuivingen leidden tot enorme stijgingen in de grondstof-, energie- en transportprijzen. Heb jij ook moeilijkheden ondervonden bij jouw internationale activiteiten en was 2021 voor jou geen succes? Bekijk dan ons webinar over 'De ondersteuning van Dyzo voor internationale ondernemers in moeilijkheden'.

Bekijk hier de video

 

Getroffen door de brexit?  Vraag de subsidie aan

KMO's die direct of indirect getroffen zijn door de brexit kunnen een subsidie bekomen voor het strategisch heroriënteren van hun businessmodel. Er kan steun verkregen worden voor het inwinnen van kennis bij een externe dienstverlener en de eigen personeelskost. Meer info vind je hier.

Flanders Investment & Trade biedt ook andere subsidies aan om je te ondersteunen bij jouw internationale ambities. Je leest er alles over op hun website.

Alles over de brexit vind je hier

Tools

UNIZO Aanmaningsservice

 

Valuta-omrekening

 

Importkosten berekenen

Activiteiten

Op zoek naar een activiteit, infosessie of netwerkmoment over importeren, exporteren, of het Export begeleidingstraject '4explorers'? 

Ga naar activiteiten

 

 

 

Unizoekertjes

Hier vind je handelsvoorstellen en externe dienstverleningen.
Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht, schrijf je nu  in op onze gratis digitale nieuwsbrief.

Ga naar handelsvoorstellen en dienstverleningen

 

 

Exporteren

Je wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig op hun bestemming aankomen wanneer je aan- of verkoopt. Daarnaast krijg je ook al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten.

Alles over exporteren

 

 

Importeren

Je hebt een opportuniteit ontdekt om goederen of grondstoffen aan te kopen buiten de grenzen van de EU. Importeren… hoe begin je eraan? Of... je hebt wel importervaring, maar een aantal zaken zijn nog niet duidelijk? 

Alles over importeren

 

 

Nuttige links

In internationale handel krijg je vaak te maken met specifieke reglementering: invoerrechten, CE markering, btw, douane ... . We zetten voor jou alvast een aantal praktische links op een rijtje.

Ga naar nuttige links

 

 

 

Publicaties en webinars

Laat je inspireren door onze boeiende publicaties en webinars rond internationaal ondernemen! Verdiep je in export of import, bereid je voor op een internationale toekomst of ga op zoek naar meer duidelijkheid over een bepaald thema.

Ga naar publicaties Ga naar webinars

Schrijf je nu in voor de gratis digitale nieuwsbrief Internationaal

Nóg vlotter zakendoen over de grenzen heen?

Blijf dan goed geïnformeerd, verruim jouw netwerk en laat je inspireren door de ervaringen van je collega-ondernemers. Met een aansluiting bij UNIZO, krijg je tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal, kortingen op je deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Masterclass China Business, Masterclass KMO-management e.a.. Fijne ledenvoordelen zoals 62% korting voor internationale zendingen bij FedEx Express, voordelig tanken bij Maes Oil en zo veel meer!  Waar wacht je nog op?

Word nu lid!

Structueel partnerschap met Flanders Investment & Trade

Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Ze adviseren en ondersteunen Vlaamse bedrijven die exporteren of internationaliseren, brengen aankopers in contact met Vlaamse producenten én ze helpen bedrijven met hun investeringsproject in Vlaanderen.

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken.
Samen voor #sterkondernemen.