Internationaal

Internationale ambities? Zoek je een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal jouw partner! Ontdek hieronder hoe wij je graag verder helpen.

Alle ondernemersinfo over corona vind je hier

Masterclass Internationaal Ondernemen: een onmisbare leidraad bij jouw internationale activiteiten! 

Nood aan een leidraad bij het bepalen van je exportstrategie? Wil je bepaalde componenten of afgewerkte producten invoeren vanuit het buitenland? Denk je klaar te zijn om een veelbelovende verre markt te veroveren?

Met deze masterclass Internationaal Ondernemen verwerf je de meest complete basis om als ondernemer internationaal aan de slag te gaan! De masterclass bestaat uit drie modules (“export”“import” en “markten”) waarin een select team van professionals praktische uiteenzettingen geeft over thema’s zoals marktbenadering, transport en logistiek, juridische en financiële aspecten. Gezien de actualiteit wordt in de module “markten” tijdens deze editie de focus gelegd op China. Liever de modules apart volgen? Dat kan!

Deze programma’s zijn uniek en het aantal plaatsen is beperkt. Bovendien geniet je van €200 korting als je inschrijft vóór 7 oktober voor de volledige Masterclass Internationaal Ondernemen of €100 korting bij inschrijving per module. Aarzel niet! 

Vroegboekkortingscode is INTZO2021

Schrijf je nu in!

Internationaal Digitaal

Bedankt aan alle internationaal gezinde ondernemers en partners om van deze editie van de Online Adviesdag: Internationaal Digitaal een enorm succes te maken. De gesprekken, tips en tricks kan je steeds herbekijken via de themapagina's (algemene trends, online marketing, financieel, btw, logistiek, ... ) op www.onlineadviesdag.be.

Wil jij als KMO de buitenlandse markt veroveren via digitale weg? Dan is e-commerce your way to go! Maar hoe pak je die digitale expansie nu het best aan? Ontdek het zelf op donderdagavond 28 oktober in de aangeboden workshops en zinderende keynotes van onze topsprekers. 
Een initiatief mede mogelijk dankzij volgende partners BMW, EY, FedEx en met steun van VLAIO.
Bekijk hier het programma, registreer je en graag tot dan!

Ondernemers op sleeptouw in Italië

Tien enthousiaste ondernemers trokken naar Italië om er de eerste stappen te zetten op Italiaanse markt. De zending kaderde in het begeleidingstraject IT4Explorers ontwikkeld door UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade en werd door de deelnemers erg gesmaakt. Velen onder hen konden na enkele dagen immers al concrete resultaten én successen voorleggen!

Wil je ook begeleid worden in je nieuwe exportmarkt? Het eerstvolgende begeleidingstraject is Canada (start in oktober). Interesse? Laat het ons weten.

Enkele sfeerbeelden

Getroffen door de brexit?  Vraag de subsidie aan

KMO's die direct of indirect getroffen zijn door de brexit kunnen een subsidie bekomen voor het strategisch heroriënteren van hun businessmodel. Er kan steun verkregen worden voor het inwinnen van kennis bij een externe dienstverlener en de eigen personeelskost. Meer info vind je hier.

Flanders Investment & Trade biedt ook andere subsidies aan om je te ondersteunen bij jouw internationale ambities. Je leest er alles over op hun website.

Alles over de brexit vind je hier

Tools

UNIZO Aanmaningsservice

 

Valuta-omrekening

 

Importkosten berekenen

Activiteiten

Op zoek naar een activiteit, infosessie of netwerkmoment over importeren, exporteren, of het Export begeleidingstraject '4explorers'? 

Ga naar activiteiten

 

 

 

Unizoekertjes

Hier vind je handelsvoorstellen en externe dienstverleningen.
Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht, schrijf je nu  in op onze gratis digitale nieuwsbrief.

Ga naar handelsvoorstellen en dienstverleningen

 

 

Exporteren

Je wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig op hun bestemming aankomen wanneer je aan- of verkoopt. Daarnaast krijg je ook al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten.

Alles over exporteren

 

 

Importeren

Je hebt een opportuniteit ontdekt om goederen of grondstoffen aan te kopen buiten de grenzen van de EU. Importeren… hoe begin je eraan? Of... je hebt wel importervaring, maar een aantal zaken zijn nog niet duidelijk? 

Alles over importeren

 

 

Nuttige links

In internationale handel krijg je vaak te maken met specifieke reglementering: invoerrechten, CE markering, btw, douane ... . We zetten voor jou alvast een aantal praktische links op een rijtje.

Ga naar nuttige links

 

 

 

Publicaties en webinars

Laat je inspireren door onze boeiende publicaties en webinars rond internationaal ondernemen! Verdiep je in export of import, bereid je voor op een internationale toekomst of ga op zoek naar meer duidelijkheid over een bepaald thema.

Ga naar publicaties Ga naar webinars

Schrijf je nu in voor de gratis digitale nieuwsbrief Internationaal

Nóg vlotter zakendoen over de grenzen heen?

Blijf dan goed geïnformeerd, verruim jouw netwerk en laat je inspireren door de ervaringen van je collega-ondernemers. Met een aansluiting bij UNIZO, krijg je tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal, kortingen op je deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Masterclass China Business, Masterclass KMO-management e.a., minstens 60% korting voor internationale zendingen bij FedEx Express en DHL Express. Dus... waar wacht je nog op?

Word nu lid!

Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Ze adviseren en ondersteunen Vlaamse bedrijven die exporteren of internationaliseren, brengen aankopers in contact met Vlaamse producenten én ze helpen bedrijven met hun investeringsproject in Vlaanderen.