Jouw UNIZO-coach analyseert samen met jou je huidige cijfers en legt duidelijk uit hoe je die het best interpreteert. Daarna stippelen jullie samen een traject op maat uit. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Inzicht in de kostenstructuur en rendabiliteit van een activiteit verschaffen.
 • Een financieel plan met oog op groei opstellen.
 • De financiële haalbaarheid van een overname in kaart brengen (voor een waardebepaling kan je terecht bij overnamemarkt.be).
 • Financieringsnood? Samen op zoek naar de geknipte financiering voor jouw project.
 • Tot slot helpt jouw coach eveneens bij de voorbereiding van een kredietdossier. En bovenal – hij duimt mee voor een positieve uitkomst. 

Voor wie?

 • Prestarters die op zoek zijn naar financiering.
 • Ondernemers die inzicht willen in hun financiën.
 • Ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal voor de uitbreiding van hun bedrijf.

Wat kan je verwachten?

Je start met jouw traject op maat op het moment dat het jou past. We plannen jouw afspraken volgens jouw beschikbaarheid en die van onze coaches. Het volledige begeleidingstraject rond Financieel Inzicht biedt jou een intakegesprek, 7 individuele adviesuren en een opvolggesprek. Na het ontvangen van het eindrapport ben je gepokt en gemazeld om zelf verder succesvol te ondernemen. Het traject loopt over enkele weken tot maximaal enkele maanden.

Hoe pakken we dit aan?

 • Tijdens het intakegesprek worden je verwachtingen en noden in kaart gebracht en wordt een traject op maat uitgewerkt.
 • In een drie- à viertal intensieve gesprekken brengt een coach samen met jou de financieringsbehoefte van je onderneming in kaart en doorlopen jullie de nodige stappen om een krediet aan te vragen. 
 • Of jullie nemen samen het volledige financieel plan van je onderneming door en bekijken waar de pijnpunten liggen en wat beter kan/moet in de toekomst. Nog geen financieel plan? Dan stellen jullie er samen eentje op zodat je vlot van start kan gaan; Je coach helpt je op weg van A tot Z. 
 • Op het einde van het traject, krijgt je een rapport waarmee je zelf nog verder aan de slag kan gaan om zo te komen tot effectieve resultaten. 
 • Nadien volgt er ook nog een opvolggesprek om te kijken waar je als ondernemer staat na het volgen van het traject en wat jouw verdere noden zijn. We verwijzen je op basis daarvan dan ook door naar eventuele vervolgtrajecten, sectorexperten etc.

Wat kost het?

Persoonlijke begeleiding en advies op maat, is dat wel betaalbaar? Met steun van VLAIO, kunnen we deze (en andere) kwaliteitsvolle begeleidingen aanbieden aan een fractie van de werkelijke prijs, namelijk 255 euro excl. btw.  Elke ondernemer kan dus de kans grijpen om kwalitatief begeleid te worden in het ondernemerschap door ervaren coaches.

OPGELET: Is jouw bedrijf gevestigd in Brussel?

Het deelnametarief dat je in de rechterkolom ziet, geldt enkel voor ondernemers die gevestigd zijn in het Vlaams gewest. Dat komt omdat het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) deze begeleiding subsidieert voor bedrijven in Vlaanderen.

Ben je enkel gevestigd in het Brussels gewest, neem dan contact op met ons via brussel@unizo.be. Dan bekijken we welke mogelijkheden er zijn voor jou. (dus niet via de inschrijflink hiernaast!)

Praktische informatie

Online of UNIZO-kantoor naar keuze
255 EUR excl. btw

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.

Nuttig voor jou