Bijgestaan door je coach werk je doorheen het traject jouw ondernemersidee uit tot een solide ondernemingsplan; het fundament voor jouw onderneming. Op het einde van het traject voert de coach een haalbaarheidsanalyse uit op basis van dit plan. Gewapend met dit objectieve adviesrapport, kan je vervolgens aan de slag om je eigen onderneming op te starten/uit te bouwen. Zit je nadien nog met vragen? Ook dan kan je nog bij je coach terecht voor een opvolggesprek.

Voor wie?

 • Prestarters (nog geen ondernemingsnummer) die begeleiding willen bij de opmaak van hun ondernemingsplan en dit willen aftoetsen met een UNIZO-coach, zodat ze ook zicht krijgen op de haalbaarheid ervan.
 • Zelfstandigen in bijberoep die de overstap willen maken naar een hoofdberoep, op voorwaarde dat zij niet meer dan de minimale sociale kwartaalbijdrage betalen van een zelfstandige in hoofdberoep.
 • Ondernemers die nood hebben aan een ondernemingsplan in functie van nieuwe noden, ideeën, activiteiten,…
 • Wil jij een Startlening aanvragen? Jouw persoonlijke coach begeleidt je bij de opmaak van een sterk dossier.

Wat kan je verwachten?

 • Een begeleidingstraject op maat.
 • 1-op-1: (kandidaat-)ondernemer en coach gaan samen aan de slag.
 • Inzicht in jouw ondernemerscompetenties, kennis van het ondernemerschap, vakkennis en/of waardevolle ervaringen.
 • De sterktes en zwaktes van jouw ondernemingsplan in kaart gebracht en vervolgens geoptimaliseerd.
 • Een haalbaarheidsrapport waarmee je praktisch aan de slag kan om jouw onderneming op te starten of verder uit te bouwen.
 • Begeleiding bij de opstartformaliteiten.
 • Je vat het traject Starten aan op het moment dat jou het best uitkomt. We plannen jouw afspraken volgens jouw beschikbaarheid en die van onze coaches. Reken voor de volledige afronding op minimaal twee en maximaal zes maanden.

Hoe pakken we dit aan?

 • Een traject bestaat uit een voorbereidingsfase en een mix van individuele contactmomenten en interactieve samenwerkmomenten.
 • Bij het intakegesprek zoomt de coach in op jouw ondernemerscompetenties enerzijds en op jouw ondernemersidee anderzijds.
 • Tijdens de verschillende contact- en samenwerkmomenten bouw je telkens verder aan je eigen ondernemingsplan, zowel op inhoudelijk als financieel vlak. De coach reikt jou hierbij alle tips & tools aan om tot een sterk businessplan te komen.
 • Op het einde van het traject ontvang je een analyserapport over de haalbaarheid van jouw idee, met concrete tips en een timing voor de opstart van je onderneming.
 • Er volgt ook nog een opvolggesprek om te kijken waar je als (nieuwe) ondernemer staat na het volgen van het traject en wat jouw verdere noden zijn.

Wat kost het?

Persoonlijke begeleiding en advies op maat, is dat wel betaalbaar? Met steun van VLAIO, kunnen we deze (en andere) kwaliteitsvolle begeleidingen aanbieden aan een fractie van de werkelijke prijs, namelijk 195 euro incl. btw.  Elke ondernemer kan dus de kans grijpen om kwalitatief begeleid te worden in het ondernemerschap door ervaren coaches.

OPGELET: Is jouw bedrijf enkel gevestigd in Brussel?

Het deelnametarief dat je in de rechterkolom ziet, geldt enkel voor ondernemers die gevestigd zijn in het Vlaams gewest. Dat komt omdat het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) deze begeleiding subsidieert voor bedrijven in Vlaanderen.

Ben je enkel gevestigd in het Brussels gewest, neem dan contact op met ons via brussel@unizo.be. Dan bekijken we welke mogelijkheden er zijn voor jou. (dus niet via de inschrijflink hiernaast!)

TIP

Het volgen van een infosessie ‘Starten als zelfstandig ondernemer’ is de ideale voorbereiding van het traject.
Je komt er namelijk alles te weten over de opstart van een eigen zaak. Vind hier een sessie in jouw buurt.

Praktische informatie

Online of UNIZO-kantoor naar keuze
195 EUR incl. btw

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.

Nuttig voor jou