UNIZO & kinderopvang

UNIZO hecht veel belang aan voldoende kwaliteitsvolle kinderopvang. Het is belangrijk dat ondernemers in de kinderopvang voldoende ondersteuning krijgen in het uitbouwen van hun onderneming. Van het signaleren van jouw behoeften als ondernemer bij bevoegde instanties tot het bieden van uitgebreide informatie en praktische ondersteuning bij alle aspecten van jouw bedrijfsvoering – we staan voor je klaar.

Info en advies voor ondernemers in de kinderopvang

Starten in de kinderopvang

Een onderneming starten is geen sinecure, ook niet in de kinderopvang. Ben je met alle papieren in orde? Heb je de juiste verzekeringen afgesloten? Is je zaak helemaal startklaar? UNIZO helpt je op weg.

Je personeel in de kinderopvang

Het in dienst nemen van personeel houdt meteen ook in dat je HR-management in orde moet zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat zij een correct loon ontvangen. Kinderopvang bevindt zich in paritair comité 331, maar de lonen en arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de subsidietrap.

Financiering voor je project

Ontdek de financieringsmogelijkheden voor jouw kinderopvangonderneming! We geven informatie over de boekhouding, fiscaliteit en  werken naar een financieel gezonde onderneming.

Je kinderopvang overlaten/stoppen

Als zelfstandige ondernemer ben je altijd in beweging, maar soms kan het tijd zijn om je kinderopvang over te laten of te stoppen. Hoe pak je dit aan? UNIZO helpt je op weg met praktische tips en advies op maat. Laat ons je begeleiden naar de volgende fase van je carrière als kinderopvangondernemer!

Ondernemingsvorm in de kinderopvang

Als ondernemer is het kiezen van de juiste ondernemingsvorm cruciaal voor je succes. Maar welke vorm past het best bij jouw situatie?

Privacy in de kinderopvang

Hoe zorg je ervoor dat je voldoet aan de privacywetgeving en GDPR-regels? UNIZO staat je bij met praktisch advies en handige tools om je bedrijf in regel te brengen en te houden.

Een vraag?

Een vraag voor de afdeling kinderopvang binnen UNIZO?
UNIZO maakt deel uit van het Infopunt Mentes

Lid van UNIZO? Contacteer ons   Geen lid? Contacteer Infopunt Mentes

Project partner