"Onze aanpak moest anders en dat was slikken" - Dadec Interieur na het UNIZO- traject Road to Growth

Sebastien en David steken al vijf jaar hart en ziel in hun bedrijf Dadec Interieur. Ze mikken op uitbreiding en hebben wilde plannen, maar die willen ze eerst voorleggen aan een specialist. Net op dat moment valt de UNIZO-brochure in hun brievenbus. Daarbij springt de begeleiding Road to Growth hen in het oog. Even later zitten ze met coach Carla rond de tafel.

“Dadec Interieur is gespecialiseerd in interieurschrijnwerk op maat. En dat mag je heel ruim bekijken: van binnendeuren en vestiaires tot keukens en badkamers. Wij creëren unieke ontwerpen op maat van de klant en de ruimte. We zijn bekend om onze fijne afwerking en goede service”, vertelt Sebastien Engels. Samen met David Decuypere is hij zaakvoerder van Dadec.

Grondige analyse

“De projecten volgden elkaar in sneltempo op. Daarom wilden we onze zaak een boost geven, medewerkers aanwerven en meer met architecten samenwerken. Een betere locatie zoeken was ook een must en op marketingvlak wilden we investeren om onze meerwaarde in de schijnwerpers te zetten.Road to Growth bleek hét hulpmiddel om onze doelen te bereiken.”

“De eerste gesprekken met coach Carla waren confronterend. Ze legde meteen de vinger op de gevoelige plekken om ze daarna uit te diepen. Ze analyseerde onze persoonlijkheid en capaciteiten om te zien of de rolverdeling tussen David en mij goed zat. Die concrete aanpak lag ons wel.”

Voor niets gaat de zon op

“Bij de start van Dadec wilde ik vooral klanten binnenhalen. Omdat we geen showroom hadden, maakte ik gratis gedetailleerde ontwerpen. Daar kroop ongeveer 40 procent van mijn tijd in. Carla zei dat niemand gratis werkt. Daar heeft ze wel een punt natuurlijk.” Ze geeft Sebastien en David ook advies over hun marketingcampagne: mond-tot-mondreclame alleen is niet voldoende, hoe positief ook. Door hun projecten visueel voor te stellen op hun site of social media trekken ze klanten aan én zien architecten meteen wat ze in huis hebben.

Even slikken en weer doorgaan

Sebastien en David kennen hun beperkingen: “We hebben een bachelor in de houttechnologie. Management en financiën kwamen daarbij nooit aan bod. Die hiaten heeft Carla voor ons ingevuld. Dat heeft ons enorm geholpen.” Maar het gaat verder dan dat: “Vijf jaar lang hebben we keihard gewerkt om dan te horen dat onze aanpak helemaal anders moet. Dat was even slikken. Langs de andere kant gaf ons dat een enorme boost. We kregen opnieuw goesting om ervoor te gaan zoals in de beginjaren.”

Werken op een ander niveau

Na de begeleiding zijn ze klaar voor de volgende stap. Zes maanden later kopen ze in Sint-Genesius-Rode een nieuwe locatie van maar liefst 1000 vierkante meter. In de buurt kom je nu hun reclameborden tegen. Ook de website steekt in een nieuw jasje en er is meer: “We hebben ondertussen drie medewerkers in dienst. Architecten vinden de weg naar ons. Ook andere schrijnwerkers kloppen bij ons aan. Met onze moderne machines en softwareproducten werken we hun plannen uit tot een bouwpakket. Daarmee gaan ze dan vlot aan de slag bij hun klant.”

Professioneel inzicht

“Uiteraard raden we Road to Growth aan. Als je dag in, dag uit bezig bent met je bedrijf zie je de problemen niet meer. Het professionele inzicht van een coach opent je ogen. Zo ga je efficiënter aan de slag en groeit je bedrijf pas echt.”

Wil jij net als Sebastien en David je bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Onze Road to Growth-coaches staan klaar om jou daarbij te helpen.

Ik schrijf me in!

De begeleiding Road to Growth is een samenwerking tussen UNIZO, Antwerp Management School en Graydon. AMS ontwikkelde de tools en methodiek die de Road to Growth-coaches bij bedrijven toepassen en zal in een later stadium verder onderzoek doen op basis van de resultaten uit deze trajecten. Road to Growth krijgt de steun van het Agentschap Ondernemen.