STARTEN

  Denk je aan een eigen onderneming? Wil je de sprong van bij- naar hoofdberoep maken? Misschien wil je een zaak overnemen? Of wil je als ondernemer een geheel nieuwe activiteit gaan ontwikkelen? Dan vraag je je vast af of dit een realistische droom is... Ontdek hier een individueel begeleidingstraject en kom te weten of jouw idee haalbaar is.

  Zit je met vragen zoals:

  • Is er een markt voor mijn ondernemersidee?
  • Hoeveel omzet moet ik draaien om rendabel te zijn?
  • Welke risico’s houdt mijn idee in?
  • Hoe bepaal ik de prijs van mijn product of dienst?
  • Hoe ga ik dit in de markt zetten?
  • Is de switch van bij- naar hoofdberoep haalbaar?
  • Hoe ontwikkel ik een nieuwe activiteit?

  Het UNIZO-traject Starten biedt antwoord op al deze vragen. Zo zorg je ervoor dat je je optimaal klaarstoomt voor de opstart of doorstart van je onderneming EN vergroot je je slaagkansen aanzienlijk.

  Schrijf je hier in!

  Het traject Starten bestaat uit  een voorbereidingsfase en een mix van indivi­duele contactmomenten en  interactieve workshops. De looptijd bedraagt maximaal 6 maanden.

  • Doorheen het traject begeleidt jouw UNIZO-coach je bij het uitwerken van zowel je inhoudelijk als financieel plan. Hij reikt je alle tools en tips aan om tot een sterk ondernemingsplan te komen. Op basis van dat plan onderzoekt je coach de haalbaarheid en staaft dit in een gedetailleerd adviesrapport. Hiermee kan je vervolgens praktisch aan de slag om je onderneming op te richten of verder uit te bouwen.
  • Zit je na het ontvangen van het haalbaarheidsadvies nog met praktische vragen over je opstart? Ook dan kan je bij je coach terecht. Samen met hem overloop je de ‘next steps’ zodat je als starter perfect weet hoe je vlot kan opstarten.
  • Start je uiteindelijk je eigen onderneming op en wil je op een bepaald moment een stand van zaken opmaken en hierover sparren met een UNIZO-coach? Ook dan staan we nog steeds aan je zijde. Het stelt ons in staat kort op de bal te spelen daar waar je als prille starter geconfronteerd wordt met bepaalde vragen, eerste hindernissen,…

  Dankzij dit totaalaanbod van begeleiding en opvolging, geven we kandidaat-ondernemers alle successleutels mee om hun onderneming op te starten of verder uit te bouwen.

  Een coaching telt doorgaans drie contactmomenten en twee interactieve samenwerkmomenten en duurt maximaal zes maanden. Je vat het traject aan op het moment dat jou het best uitkomt. We plannen je afspraken volgens jouw beschikbaarheid en die van onze coaches. Ook de locatie bepaal je zelf: we voorzien coaching in elke Vlaamse provincie en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De begeleidingsgesprekken vinden plaats in onze UNIZO-kantoren, tenzij je iets anders afspreekt met je coach. Omwille van corona vinden de gesprekken grotendeels digitaal plaats. Fysieke gesprekken zijn echter ook mogelijk, waarbij er steeds wordt op toegezien dat deze in veilige omstandigheden kunnen plaatsvinden

  Voorwaarden

  • Je bent minstens 18 jaar
  • Je bent kandidaat-ondernemer, of ondernemer in bijberoep en wenst over te schakelen naar hoofdberoep, of je bent ondernemer met een geheel nieuw idee
  • Je wil je vestigen of bent gevestigd in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest

  Dankzij de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, biedt UNIZO het volledige begeleidingstraject Starten aan voor slechts 175 euro incl. btw (dit is slechts een fractie van de totale waarde).

  Schrijf je hier in!

  Tip!

  Het volgen van een infosessie ‘Starten als zelfstandig ondernemer’ is de ideale voorbereiding op een deelname aan dit traject. Je komt er alles te weten over de opstart van een eigen zaak. We organiseren deze sessie zowel digitaal als fysiek.

  Bekijk onze e-kalender

  Testimonial

  “Ik heb vooral geleerd om de juiste keuzes te maken en te focussen”

  Ingrid Nolens had honderd-en-één ideeën en stond te popelen om een eigen zaak te starten. Dankzij coach Dorien, leerde ze al die ideeën te herleiden tot één focus. De één-op-één begeleiding bracht structuur en een duidelijk stappenplan. 

  Lees de volledige getuigenis Meer tips & testimonials

  Download onze folder Starten

  Alle informatie nog eens beknopt en gestructureerd in één handige folder? Dat kan! 

  Download

  Contact

  Heb je vragen over een begeleiding of weet je niet goed welke het best bij je ondernemingsnoden van vandaag past?
  Kom langs in één van onze unizo-kantoren of contacteer GRATIS onze Ondernemerslijn via
  ondernemerslijn@unizo.be
  0800 20 750