Coronatoolkit: Back to Business


We zijn er nog niet, maar er is licht aan het einde van de nog lange tunnel. De voorschriften die de Nationale Veiligheidsraad ons de voorbije weken oplegde, worden stilaan versoepeld. Steeds meer winkels mogen de deuren openen, en steeds meer ondernemers kunnen geleidelijk opnieuw aan de slag. Maar zo'n heropstart heeft wel wat voorbereiding nodig. Waar moet je nu precies rekening mee houden? Hoe zit het met je financiële balans na corona? Welke signalisatie heb je nodig? En welk persoonlijk beschermingsmateriaal? Met deze tips helpen wij jou graag BACK TO BUSINESS!

Belangrijk om weten is natuurlijk of jij al opnieuw aan de slag mag. En zo ja, onder welke voorwaarden. 

Check hier of je mag starten!

Stap 1. Zet je business op punt

Ben jij klaar om in dit coronatijdperk opnieuw op te starten? En weet je al hoe? Ga je voor business as usual of moet je je onderneming heroriënteren? Met deze hulmiddelen en tools helpen wij jou op weg om je koers te bepalen. 

Aan de slag!

Stap 2. Zorg voor financiële zekerheid

Hoe is het met jouw financiële situatie gesteld? Ben je nog op zoek naar financiële middelen? Van welke steunmaatregelen kan je gebruik maken? Bij wie haal je je financiering?

Kijk je financiële mogelijkheden na

Stap 3. Check alle richtlijnen

Door corona moet je met heel wat nieuwe regels rekening houden in jouw onderneming. Ben je in orde met de voorschriften? Wat mag, en wat moet er? Hoe moet je voortaan omgaan met je klanten? En met je personeel?

Check het voor jouw activiteit!

Stap 4. Voorzie je van signalisatie- en veiligheidsmateriaal

Beschik je over het nodige signalisatiemateriaal om de social distancing in jouw onderneming te kunnen garanderen? Heb je beschermingsmateriaal voor je medewerkers? Kan je aan de hygiënevoorschriften voldoen? 

Ontdek onze toolkit!

Het laatste nieuws over corona

Welke zijn de meest recente ontwikkelingen omtrent corona? Wie mag wel of niet de deuren openen? En onder welke voorwaarden? Wil je ál het nieuws om trent corona nog eens op een rijtje bekijken? Dat kan op onze algemene coronapagina. 

Bekijk het corona-nieuwsoverzicht