Internationaal

Internationale ambities? Zoek je een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal jouw partner! Ontdek hieronder hoe wij je graag verder helpen.

In de kijker

Onze recentste snelwijzers:

  • Zakendoen met Spanje
  • Zakendoen met Zwitserland
  • Zakendoen met West-Afrika
  • E-commerce over de grenzen heen
  • Nieuw BTW-regels voor e-commerce

Klik hier

Een realisatie dankzij de steun van Flanders Investment & Trade.

 

Exportdocumenten

Wie exporteert naar landen buiten de Europese Unie, krijgt al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten. Ben je op zoek naar een praktisch overzicht of meer duiding bij de documenten die je nodig hebt voor jouw export? Raadpleeg dan de nieuwste versie van het handige e-book van UNIZO Internationaal en partner FedEx, met tal van voorbeelddocumenten en praktische tips om jouw exportproject tot een goed einde te brengen.

Download het gratis e-book

Ondernemers op sleeptouw in Italië

Tien enthousiaste ondernemers trokken naar Italië om er de eerste stappen te zetten op Italiaanse markt. De zending kaderde in het begeleidingstraject IT4Explorers ontwikkeld door UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade en werd door de deelnemers erg gesmaakt. Velen onder hen konden na enkele dagen immers al concrete resultaten én successen voorleggen!

Wil je ook begeleid worden in je nieuwe exportmarkt? De eerstvolgende begeleidingstraject zijn Luxemburg en VS.

Enkele sfeerbeelden

Ann op de wereldtentoonstelling als onze UNIZO-ambassadrice. 

Sinds 25 september bevindt onderneemster Ann Van Acker zich voltijds op de wereldtentoonstelling te Dubai. 

Daar betrekt zij een chocoladestand op het Belgisch Paviljoen. Ann is zaakvoerster van Fairy Chocolates in Sint-Niklaas. 
Naast haar drukke bestaan als ondernemer en moeder van drie zetelt zij ook in de Stuurgroep Internationaal & KMO van UNIZO.

Lees meer ...

Getroffen door de brexit?  Vraag de subsidie aan

KMO's die direct of indirect getroffen zijn door de brexit kunnen een subsidie bekomen voor het strategisch heroriënteren van hun businessmodel. Er kan steun verkregen worden voor het inwinnen van kennis bij een externe dienstverlener en de eigen personeelskost. Meer info vind je hier.

Flanders Investment & Trade biedt ook andere subsidies aan om je te ondersteunen bij jouw internationale ambities. Je leest er alles over op hun website.

Alles over de brexit vind je hier

Tools

UNIZO Aanmaningsservice

 

Valuta-omrekening

 

Importkosten berekenen

Activiteiten

Op zoek naar een activiteit, infosessie of netwerkmoment over importeren, exporteren, of het Export begeleidingstraject '4explorers'? 

Ga naar activiteiten

 

 

 

Unizoekertjes

Hier vind je handelsvoorstellen en externe dienstverleningen.
Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht, schrijf je nu  in op onze gratis digitale nieuwsbrief.

Ga naar handelsvoorstellen en dienstverleningen

 

 

Exporteren

Je wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig op hun bestemming aankomen wanneer je aan- of verkoopt. Daarnaast krijg je ook al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten.

Alles over exporteren

 

 

Importeren

Je hebt een opportuniteit ontdekt om goederen of grondstoffen aan te kopen buiten de grenzen van de EU. Importeren… hoe begin je eraan? Of... je hebt wel importervaring, maar een aantal zaken zijn nog niet duidelijk? 

Alles over importeren

 

 

Nuttige links

In internationale handel krijg je vaak te maken met specifieke reglementering: invoerrechten, CE markering, btw, douane ... . We zetten voor jou alvast een aantal praktische links op een rijtje.

Ga naar nuttige links

 

 

 

Publicaties en webinars

Laat je inspireren door onze boeiende publicaties en webinars rond internationaal ondernemen! Verdiep je in export of import, bereid je voor op een internationale toekomst of ga op zoek naar meer duidelijkheid over een bepaald thema.

Ga naar publicaties Ga naar webinars

Schrijf je nu in voor de gratis digitale nieuwsbrief Internationaal

Nóg vlotter zakendoen over de grenzen heen?

Blijf dan goed geïnformeerd, verruim jouw netwerk en laat je inspireren door de ervaringen van je collega-ondernemers. Met een aansluiting bij UNIZO, krijg je tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal, kortingen op je deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Masterclass China Business, Masterclass KMO-management e.a., minstens 60% korting voor internationale zendingen bij FedEx Express en DHL Express. Dus... waar wacht je nog op?

Word nu lid!

Structueel partnerschap met Flanders Investment & Trade

Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Ze adviseren en ondersteunen Vlaamse bedrijven die exporteren of internationaliseren, brengen aankopers in contact met Vlaamse producenten én ze helpen bedrijven met hun investeringsproject in Vlaanderen.

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken.
Samen voor #sterkondernemen.