Internationaal

Internationale ambities? Zoekt u een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal uw partner! Ontdek hieronder hoe wij u graag verder helpen.

Masterclass Exportmanagement

Het succes van exporteren en internationaliseren bepaalt u voor een groot deel zelf: uw kennis, inzicht en samenwerkingsverbanden zijn essentiële ingrediënten. Of u nu pas opportuniteiten over de grenzen ziet, zich in een groeiproces bevindt of juist al ervaren bent in export, met de Masterclass Exportmanagement kunt u continu uw kennis verbreden, verdiepen en uw netwerk grondig uitbreiden
In 10 dagsessies krijgt u de juiste bagage voor een geslaagde exportstrategie:  van de juridische aspecten van internationaal ondernemen, marktanalyse, exportformaliteiten tot het opstellen van een sterk exportplan.  Sociale media, internationale e-commerce en internationale prijszetting worden uiteraard niet vergeten!

 • Waar vind ik informatie en ondersteuning bij mijn internationale activiteiten?
 • Hoe bouw ik een buitenlands distributienetwerk uit?
 • Hoe ziet een correcte internationale verkoopovereenkomst eruit?
 • Wat zijn de risico’s en valkuilen en hoe kan ik me ervoor indekken?
 • Hoe kan ik zeker zijn dat ik betaald word?

Hier vindt u het volledige programma.

Activiteiten voor internationaal ondernemen

23 okt 2017

Contactdag Egypte, Marokko en Qatar

Leuven / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal
Tijdens de contactdag kan u een afspraak maken met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers uit Egypte, Marokko en Qatar. Via een individuele afspraak van +/- 45 min. kan u hen ontmoeten en hen uw plannen uit de doeken doen.
23 okt 2017

OndernemersForum 2: Verrijk je met financiële kennis

Genk / Cursus
Breng je financiële kennis over je bedrijf naar een hoger niveau. (NOG 2 PLAATSEN BESCHIKBAAR)...
24 okt 2017

Contactdag Egypte, Marokko en Qatar

Gent / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal
Tijdens de contactdag kan u een afspraak maken met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers uit Egypte, Marokko en Algerije. Via een individuele afspraak van +/- 45 min. kan u hen ontmoeten en hen uw plannen uit de doeken doen.
24 okt 2017

Masterclass Exportmanagement 2017-2018

Berchem / Cursus / UNIZO Internationaal
Deze opleiding richt zicht zowel naar ondernemers die kansen zien en willen grijpen op de exportmarkt, als naar meer ervaren exporteurs die hun kennis willen verbreden/verdiepen
06 nov 2017

E-commerce Xpo

Kortrijk / Netwerkactiviteit
Plannen om te starten met een webshop, of je bestaande e-business verder optimaliseren? Op onze e-commerce beurs kan je je ideeën aftoetsen bij meer dan 130 experten in webshopontwikkeling, betaalsystemen, online marketing, logistiek, ...

Publicaties voor internationaal ondernemen

Tools voor Internationaal

Webinars

Hieronder vindt u een selectie van onze webinars:

 

Lid worden

Wilt u nog vlotter zaken kunnen doen over de grenzen heen? Blijf dan goed geïnformeerd, verruim uw netwerk en laat u inspireren door de ervaringen van uw collega-ondernemers.

Met een aansluiting bij UNIZO, krijgt u tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

 • Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal
 • Kortingen op uw deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Exportformaliteiten, Importeren volgens de regels van de kunst e.a.
 • 40% korting op uw aankoop van het e-book ‘Snel op weg naar het juiste Exportdocument’
 • UNIZO lobbyt voor een eerlijker ondernemersklimaat voor u als Vlaamse KMO. Weg met de oneerlijke handicaps t.o.v. uw concullega’s in het buitenland.
 • 24/7 kunt u terecht met al uw vragen rond internationaal ondernemen: import, export, investeren, juiste partners vinden …
 • U houdt de vinger aan de pols via de gratis nieuwsbrief

Lid worden