UNIZO FREELANCERS, Love to be Free

freelancerLove To Be Free  is het versterkend netwerk voor freelancers.
UNIZO adviseert, inspireert en verbindt freelancers om hen te helpen groeien als ondernemer.  Jaarlijks worden - zowel online als offline - verschillende activiteiten georganiseerd met interessante workshops en keynotes. 

UNIZO presenteert Coworking Days! 

Freelancers love to be free! 

Werken aan opdrachten waar je energie van krijgt op locaties die jou energie geven, dat is vrijheid! Met de Coworking Days wil UNIZO daar maar wat graag toe bijdragen! Op 6 donderdagen dit jaar organiseren we telkens in een andere stad in Vlaanderen een Coworking Day op een leuke, inspirerende locatie. ’s Ochtends kom je aan rond 9u, er staan lekkere koffie, chocomelk en ontbijtkoeken voor je klaar. Je kiest zelf een plekje uit waar je in alle rust en comfort aan jouw projecten kan werken. Om 12u nodigen we je uit voor een lunch waar je je collega-freelancers leert kennen en vast enkele tips, tricks en LinkedIn verzoekjes uitwisselt. Aansluitend kan je live de opname van Freelance Friday bijwonen met elke keer weer een interessant onderwerp voor Freelancers. Nadat je in de namiddag ook weer productief hebt kunnen werken aan je desk, nodigen we je uit voor welverdiende aperitief!

Bekijk alle volgende Coworking Days hier! 

6 Freelance Fridays in 2023!

Na het succes van de Freelance Fridays vorig jaar, breiden we dit jaar uit van 2 ,naar 6 Freelance Fridays.
Telkens nodigen we een interessante spreker uit over een actueel onderwerp voor freelancers. Zoals steeds kan je Freelance Friday helemaal gratis volgen tijdens je lunchpauze. 
Meer dan 100 freelancers nemen deel en geven elkaar tips in een live chat. 

Voor onze eerste sessie op vrijdag 24 februari nodigen we Jean-François Bodart uit, een absolute specialist in het gebruik van LinkedIn, specifiek voor freelancers! 
Hoe moet ik mijn profiel opbouwen? Hoe ga ik op zoek naar de juiste mensen? Hoe maak ik goede content? Hoe start ik gesprekken? Hoe kan ik opdrachten halen uit mijn LinkedInnetwerk?
Tijdens Freelance Friday geeft Jean-François antwoorden op deze vragen en wijst hij jou de weg hoe je aan de slag kan gaan als je wil focussen op LinkedIn.  

Schrijf je nu helemaal gratis in voor de eerste Freelance Friday en zet ook meteen alle volgende Freelance Fridays in jouw agenda! 

Dit jaar kan je de opnames van Freelance Friday trouwens ook live bijwonen tijdens de verschillende Coworking Days

Award winning project! 

Het project Love to be Free won een EEPA Award van de Europese commisse in de categorie "Investeren in ondernemerschapsskills" 
en kreeg er als kers op de taart ook nog de Grand Jury Award bovenop! 

De Europese Commissie reikt elk jaar de “Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering" uit. Op die manier tracht de Commissie te zorgen voor kruisbestuiving en inspiratie tussen verschillende organisaties over de Europese landsgrenzen heen.
Een deel van het project ken je uiteraard, Freelance Friday, Dag van de Freeleancer, Freelancer Focus Rapport, UNIZO kennisnet,... een groot stuk van het project is nog in volle voorbereiding. We zijn dan ook erg verheugd dat onze plannen nu reeds bekroond werden met een Europese trofee! 
 

FreeBiz - hét lerend netwerk voor freelancers

Netwerken en bijleren. Dat is kortweg waar het lerend netwerk FreeBiz voor staat. Maandelijks kom je samen voor een leerrijke sessie. Maar er is meer... De kleinschalige groepen bieden ook ruimte om zakelijke en persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Discreet, respectvol en in alle openheid en vertrouwen. In het FreeBiz-netwerk brengen we 10 ondernemers met pit en ambitie samen die willen inzetten op persoonlijke en professionele groei. Freelance ondernemers zijn immers van goudwaarde voor onze economie!

Meer info

Freelance Friday in 2022

Freelance Friday is een online studio talkshow waarin Riadh Bari elke aflevering enkele interessante gasten ontvangt. 
Tijdens de aflevering luisteren we ook naar freelancers op het terrein die vertellen hoe zij de dingen aanpakken in de dagelijkse praktijk. 

Je kan de afleveringen van april en september herbekijken op YouTube! 

  • Herbekijk hier de aflevering "Meer factureerbare uren voor je freelance onderneming" van 16 september 2022. 
    Samen met panelleden Herman Hellemans (Coaching Planet), Marleen Deleu (NextConomy) en Johan Huygh (ToManage) gaan we op zoek naar manieren om efficiënter te werken als freelancer.  
    Je hoort in deze aflevering ook weer hoe collega's streven naar meer efficiëntie. 
  • Herbekijk hier de aflevering "Meer opdrachten voor jouw freelance onderneming" van 22 april 2022. 
    Samen met panelleden Marleen Deleu (NextConomy), Melanie Deblanc (GigHouse), Frank Socquet (UNIZO) en Lieven Buyse (ExpertAcademy) 

Data voor de afleveringen van 2023 zullen binnenkort gepubliceerd worden.

Een terugblik op de 4e editie van Dag van de Freelancer

Op 6 oktober verzamelden bijna 200 freelancers in Greenhouse BXL te Diegem voor de Dag van de Freelancer. 
Danny van Assche, topman van UNIZO, mocht het congres aftrappen met de presentatie van het Freelance Focus Rapport 2022. (Klik op de link om te downloaden) 
Robert Vlach, auteur van The Freelance Way kwam als headliner overgevlogen uit Praag en gaf een interessante uiteenzetting over het financieel beheer van je Freelance onderneming.
Verder kregen we van Marleen Deleu een overzicht van het FMS-rapport en waren er tal van interessante break-out sessies. 
Luk Smeyers kreeg de eer om deze 4e Dag van de Freelancer af te sluiten en hij deed dat met verve! 

Uurtariefcalculator

Hoe bepaal jij je tarieven? Met de natte vinger? Doe de oefening en maak gebruik van onze uurtariefcalculator. Dankzij deze tool kom je gefundeerd tot een goed, onderbouwd tarief. Voer de parameters in en je ziet meteen of je vandaag te weinig, net genoeg of zelfs meer dan genoeg aanrekent?

Bereken je tarief met de uurtariefcalculator