5 Stappen naar een divers en inclusief personeelsbeleid

Terwijl je dit artikel leest is de kans groot dat je koffie afkomstig uit Zuid-Amerika aan het drinken bent. Wellicht stap je straks in een auto van Duitsland of Zuid-Korea en vanavond kijk je een serie die werd geproduceerd door een Spaans team. Diversiteit gaat uiteraard nog verder dan geografische afkomst, en dat is op onze werkvloer niet anders. Tegenwoordig moeten we jullie ook al niet meer overtuigen om hier oog voor te hebben in je bedrijf.

 lees er meer over

Hoe inzetten op een duurzame tewerkstelling van mensen met een arbeidsbeperking?

Hoe langer iemand afwezig is op de arbeidsmarkt, des te moeilijker om opnieuw te re-integreren. Uit onderzoek blijkt dat wanneer iemand méér dan drie maanden afwezig is, de kans op werkhervatting bij dezelfde werkgever daalt tot 50%. Het is dus des te belangrijker dat je de werknemer zo snel mogelijk informeert over de mogelijkheden tot werkhervatting.

Ontdek de mogelijkheden

Individueel Maatwerk:“We kijken naar wat mensen wel kunnen en niet naar wat ze niet kunnen”

Een Vlaamse cateraar die dagelijks maaltijden levert aan senioren en zorgbehoevenden in de thuissituatie? Een familiebedrijf dat inzet op inclusief en duurzaam ondernemen? Een bedrijf dat opportuniteiten ziet in alle werknemers, ook zij die een arbeidsbeperking hebben? Driemaal check. Zorgtraiteur Claessens André uit Zaventem zorgt voor mensen met een zorgbehoefte, mensen in de zorg en geeft iedereen een kans.

 lees er meer over

Diversiteit op de werkvloer

Hoe een kmo vandaag personeel vindt

Het vinden van geschikt personeel voor kmo’s is een grote uitdaging. Hans, eigenaar van enkele succesvolle chocoladewinkels in België heeft ervaring met het werven van personeel en het creëren van een inclusieve werkomgeving waar diversiteit omarmd wordt. In dit interview deelt hij zijn inzichten en tips voor andere bedrijven en spreken we een van zijn medewerkers, Yuliia.

Kansen en valkuilen bij diversiteit op werkvloer

Ruth Lagast van brasserie Chagall Nieuwpoort geeft diversiteit op de werkvloer een kans, en dat resulteert in een mooi succesverhaal. Hoe werkt een divers en inclusief personeelsbeleid? Wat zijn de kansen en de valkuilen? 

Kansen creëren achter de tralies: Een blik op het werken met gedetineerden

Het bedrijf Houtland start 1 juni met het project in de gevangenis van Dendermonde. We hebben de zaakvoerders Vanity Jacobs en Kristof Valcke geïnterviewd en gevraagd om hun eerste ervaring te delen.

Daden boven woorden

Ontdek succesverhalen van werkgevers die 'daden boven woorden' tot hun motto hebben gemaakt, door de talenten van mensen met een vluchtelingenstatus actief te waarderen en in te zetten!
Een campagne van de SERV.

Teken de intentieverklaring voor een inclusief en divers HR-beleid

  • Geloof jij in de meerwaarde van inclusie en diversiteit voor jouw bedrijf?
  • Erken jij het maatschappelijk belang van meer inclusie en diversiteit in jouw bedrijf en neem je als ondernemer hiervoor jouw verantwoordelijkheid op?
  • Wil jij garant staan voor inclusie en diversiteit door oog te hebben voor discriminatie?
  • Ga jij akkoord om dit engagement in jouw bedrijf concreet te maken?

Is jouw antwoord op deze vragen volmondig 'JA'? Onderteken tijdens een bezoek van onze adviseur de intentieverklaring en hang deze zichtbaar omhoog voor je werknemers en bezoekers.

Bij deze ondernemers hangt het charter al uit.

Boeiende UNIZO-podcasts over HR

Ondernemers moeten de behoefte van hun klanten juist inschatten, alleen zo kunnen ze hen een waardevol product aanbieden. Maar dat product creëer je niet in je eentje, jouw medewerkers zijn hier een belangrijke schakel. Hun noden aanvoelen in deze snel veranderende wereld is daarom noodzakelijk.

Om door de bomen het bos te blijven zien, brengt UNIZO Over HR, een podcast over de nieuwste ontwikkelingen binnen het HR-beleid

Ontdek alle afleveringen

Podcast logo over HR
Podcast logo over HR
Podcast logo over HR
Podcast logo over HR