Hoe inzetten op een duurzame tewerkstelling van mensen met een arbeidsbeperking?

Hoe langer iemand afwezig is op de arbeidsmarkt, des te moeilijker om opnieuw te re-integreren. Uit onderzoek blijkt dat wanneer iemand méér dan drie maanden afwezig is, de kans op werkhervatting bij dezelfde werkgever daalt tot 50%. Het is dus des te belangrijker dat je de werknemer zo snel mogelijk informeert over de mogelijkheden tot werkhervatting.

Ontdek de mogelijkheden

Individueel Maatwerk:“We kijken naar wat mensen wel kunnen en niet naar wat ze niet kunnen”

Een Vlaamse cateraar die dagelijks maaltijden levert aan senioren en zorgbehoevenden in de thuissituatie? Een familiebedrijf dat inzet op inclusief en duurzaam ondernemen? Een bedrijf dat opportuniteiten ziet in alle werknemers, ook zij die een arbeidsbeperking hebben? Driemaal check. Zorgtraiteur Claessens André uit Zaventem zorgt voor mensen met een zorgbehoefte, mensen in de zorg en geeft iedereen een kans.

 lees er meer over

Diversiteit op de werkvloer

Hoe een kmo vandaag personeel vindt

Het vinden van geschikt personeel voor kmo’s is een grote uitdaging. Hans, eigenaar van enkele succesvolle chocoladewinkels in België heeft ervaring met het werven van personeel en het creëren van een inclusieve werkomgeving waar diversiteit omarmd wordt. In dit interview deelt hij zijn inzichten en tips voor andere bedrijven en spreken we een van zijn medewerkers, Yuliia.

Kansen en valkuilen bij diversiteit op werkvloer

Ruth Lagast van brasserie Chagall Nieuwpoort geeft diversiteit op de werkvloer een kans, en dat resulteert in een mooi succesverhaal. Hoe werkt een divers en inclusief personeelsbeleid? Wat zijn de kansen en de valkuilen? 

Kansen creëren achter de tralies: Een blik op het werken met gedetineerden

Het bedrijf Houtland start 1 juni met het project in de gevangenis van Dendermonde. We hebben de zaakvoerders Vanity Jacobs en Kristof Valcke geïnterviewd en gevraagd om hun eerste ervaring te delen.

Teken de intentieverklaring voor een inclusief en divers HR-beleid

  • Geloof jij in de meerwaarde van inclusie en diversiteit voor jouw bedrijf?
  • Erken jij het maatschappelijk belang van meer inclusie en diversiteit in jouw bedrijf en neem je als ondernemer hiervoor jouw verantwoordelijkheid op?
  • Wil jij garant staan voor inclusie en diversiteit door oog te hebben voor discriminatie?
  • Ga jij akkoord om dit engagement in jouw bedrijf concreet te maken?

Is jouw antwoord op deze vragen volmondig 'JA'? Onderteken tijdens een bezoek van onze adviseur de intentieverklaring en hang deze zichtbaar omhoog voor je werknemers en bezoekers.

Bij deze ondernemers hangt het charter al uit.

Vul onze gratis HR-scan in en wij gaan voor jou aan de slag!

Met onze gratis hr-scan peilen we hoe jij staat tegenover je personeelsbeleid.  Dit aanbod is voor élke onderneming, óók voor de kleinere ondernemingen én voor bedrijven die zelfs nog maar overwegen om personeel aan te werven. Aan de hand van een korte vragenlijst (10min), doen we een objectieve analyse en bekijken we wat de meest aangewezen stappen zijn om elk talent binnen je bedrijf maximaal te laten openbloeien en indien nodig nieuwe medewerkers te rekruteren. 

Ik vul de HR-scan in

HR-scan
HR-scan
HR-scan
HR-scan

Heel wat ondernemers volgden al een traject i.s.m. onze ETAB-partners:

Boeiende UNIZO-podcasts over HR

Ondernemers moeten de behoefte van hun klanten juist inschatten, alleen zo kunnen ze hen een waardevol product aanbieden. Maar dat product creëer je niet in je eentje, jouw medewerkers zijn hier een belangrijke schakel. Hun noden aanvoelen in deze snel veranderende wereld is daarom noodzakelijk.

Om door de bomen het bos te blijven zien, brengt UNIZO Over HR, een podcast over de nieuwste ontwikkelingen binnen het HR-beleid

Ontdek alle afleveringen

Podcast logo over HR
Podcast logo over HR
Podcast logo over HR
Podcast logo over HR

Een terugblik op het HR Ondernemerscongres voor kmo's

Het HR Ondernemerscongres was een topper! Met een full house mochten we meer dan 100 enthousiaste deelnemers verwelkomen voor een avond vol inspiratie en kennisdeling. Het panelgesprek met AAROVA, RENSON Ventilation - Sunprotection - Outdoor, Liantis, Pastati en moderator Jos Vermeiren was fantastisch. En we werden getrakteerd op een indrukwekkende keynote van Luk Dewulf met improvistatietheater Inspinazie. Maar dat was nog niet alles! Danny Van Assche heeft ook zijn talent laten zien als slotbeschouwer, waarbij hij op inspirerende wijze de essentie van de avond wist samen te vatten.

Bedankt aan de collega’s, panelleden, moderator Jos en Danny voor jullie bijdragen aan deze geweldige ervaring! En natuurlijk ook een speciale dank aan alle deelnemers voor jullie energie en betrokkenheid. De tijd is voorbij gevlogen! De hapjes en de bediending bij AAROVA was top.

Dit HR Ondernemerscongres heeft opnieuw bewezen hoe waardevol het is om samen te komen, ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Laten we deze spirit vasthouden en blijven streven naar inclusief hr-beleid in onze bedrijven!

Yves Nevens FotografieGa naar het fotoalbum