Een terugblik op het HR Ondernemerscongres voor kmo's

Het HR Ondernemerscongres was een topper! Met een full house mochten we meer dan 100 enthousiaste deelnemers verwelkomen voor een avond vol inspiratie en kennisdeling. Het panelgesprek met AAROVA, RENSON Ventilation - Sunprotection - Outdoor, Liantis, Pastati en moderator Jos Vermeiren was fantastisch. En we werden getrakteerd op een indrukwekkende keynote van Luk Dewulf met improvistatietheater Inspinazie. Maar dat was nog niet alles! Danny Van Assche heeft ook zijn talent laten zien als slotbeschouwer, waarbij hij op inspirerende wijze de essentie van de avond wist samen te vatten.

Bedankt aan de collega’s, panelleden, moderator Jos en Danny voor jullie bijdragen aan deze geweldige ervaring! En natuurlijk ook een speciale dank aan alle deelnemers voor jullie energie en betrokkenheid. De tijd is voorbij gevlogen! De hapjes en de bediending bij AAROVA was top.

Dit HR Ondernemerscongres heeft opnieuw bewezen hoe waardevol het is om samen te komen, ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Laten we deze spirit vasthouden en blijven streven naar inclusief hr-beleid in onze bedrijven!

Yves Nevens FotografieGa naar het fotoalbum

Vul onze gratis HR-scan in en wij gaan voor jou aan de slag!

Met onze gratis hr-scan peilen we hoe jij staat tegenover je personeelsbeleid.  Dit aanbod is voor élke onderneming, óók voor de kleinere ondernemingen én voor bedrijven die zelfs nog maar overwegen om personeel aan te werven. Aan de hand van een korte vragenlijst (10min), doen we een objectieve analyse en bekijken we wat de meest aangewezen stappen zijn om elk talent binnen je bedrijf maximaal te laten openbloeien en indien nodig nieuwe medewerkers te rekruteren. 

Ik vul de HR-scan in

HR-scan
HR-scan
HR-scan
HR-scan

Teken de intentieverklaring voor een inclusief en divers HR-beleid

  • Geloof jij in de meerwaarde van inclusie en diversiteit voor jouw bedrijf?
  • Erken jij het maatschappelijk belang van meer inclusie en diversiteit in jouw bedrijf en neem je als ondernemer hiervoor jouw verantwoordelijkheid op?
  • Wil jij garant staan voor inclusie en diversiteit door oog te hebben voor discriminatie?
  • Ga jij akkoord om dit engagement in jouw bedrijf concreet te maken?

Is jouw antwoord op deze vragen volmondig 'JA'? Onderteken tijdens een bezoek van onze adviseur de intentieverklaring en hang deze zichtbaar omhoog voor je werknemers en bezoekers.

Bij o.m. deze ondernemers hangt het charter al uit.

Heel wat ondernemers volgden al een traject i.s.m. onze ETAB-partners:

Boeiende UNIZO-podcasts over HR

Verandering

In deze aflevering gaan we in gesprek met ondernemers Ann Cousement en Rudi Jennes. Ann is zaakvoerder van Re-Mind, een bedrijf dat zowel studenten, ondernemers als bedrijven coacht. Rudi runt dan weer samen met zijn broer Jan al dertig jaar garage Jennes. Hoe gaan zij binnen hun team om met verandering? Waar liggen er kansen? Wat zijn de voornaamste uitdagingen? En wat hadden ze, met het verleden in de achteruitkijkspiegel, liever anders aangepakt?

De juiste verloning

Verloning gaat over veel meer dan enkel zorgen dat het loon van je medewerkers elke maand netjes op hun rekening gestort is. Ook met een flexibel uurrooster en degelijk werkmateriaal kan je bijvoorbeeld scoren. In deze aflevering vertellen Lynn Daniels van Atelier Ferro in Heusden-Zolder en Bert Verbauwhede van Veritec in Kruisem hoe zij het loonpakket van hun medewerkers inzetten om de motivatie op de werkvloer te verhogen.

Sterk leiderschap

In deze aflevering hebben we het over leiderschap. Wat maakt een goede leider? En kan je leiderschap aanleren? Elke praat erover met de leiders van twee innovatieve bedrijven: Olivier Smekens van Soluzio en Koen Bosmans van CEE in Hamme-Mille. Soluzio is een fintech-bedrijf uit Mechelen dat gespecialiseerd is in digitale facturatie. CEE probeert dan weer de productieprocessen van grote maakbedrijven zuiniger en dus economisch rendabel te maken.

Work-life balance

Nu het verplichte telewerken ten einde komt, is het nog maar de vraag of je je werknemers zonder slag of stoot terug naar de werkvloer krijgt. En ook de vraag of dat eigenlijk nog wel nodig is, dringt zich op. De coronacrisis heeft het debat over de balans tussen werk en privéleven immers weer in alle hevigheid doen losbarsten. In deze aflevering van ‘Over HR’ bespreken Jimmy Cowe van Crimibox en Judy Lee van Social Hippo hoe je het werk werkbaar houdt voor je personeel.

Employer branding

Voor de doorsnee ondernemer klinkt branding nog vaak als een ver-van-mijn-bedshow. Maar vergis je niet: je onderscheiden van de concurrentie, ook als werkgever, is vandaag de dag levensnoodzakelijk. Want sollicitanten kiezen van langsom meer voor een werkgever wiens waarden ze delen. Maar hoe pak je de profilering van je onderneming het best aan? Elke Verdonck spreekt erover met Herman Verwimp van Gijbels Construct en Hannelore Pannecoucke van bakkerijg Serbruyns.