Gratis ondersteuning op jouw maat met je provinciale hr-adviseur!

Als ondernemer sta je voor heel wat uitdagingen, ook met je personeel. De hr-adviseurs van UNIZO's 'Elk Talent Aan Boord' gaan samen met jou op zoek naar een duurzame, toekomstgerichte en inclusieve hr-aanpak. 

HR ondernemerscongres oktober UNIZO

Een hr-beleid op jouw maat

Hoe is de huidige situatie? Waar zijn er knelpunten? Of waar is optimalisatie mogelijk? Onze hr-adviseurs onderzoeken jouw hr-aanpak van kop tot teen en gieten dit op maat van jouw bedrijf in een actieplan. Dat doen we met eigen expertise, maar ook met die van ons netwerk van collega’s en partners om op die manier voor de meest pragmatische oplossing te gaan. Je krijgt dus een totaalpakket van mogelijkheden waar alle aspecten van een inclusief hr-beleid aan bod komen en dat volledig op maat van jouw bedrijf.

Je kan bij onze hr-adviseurs terecht voor onder andere:

Aanwerving & onthaal, aanpak vacatures, doorgroeien & evalueren, work-life balance, motiveren en behouden medewerkers, retentiebeleid, aanpak verloning, meter-/peterschap of buddy’s, omgaan met langdurig zieken…

Maak een afspraak met onze hr-adviseurs

Elk Talent Aan Boord hoe werkt het

Doe onze hr-scan!

Met onze gratis hr-scan peilen we hoe jij staat tegenover je personeelsbeleid.  Dit aanbod is voor IEDERE ONDERNEMING, óók voor de kleinere ondernemingen (kmo’s) én voor bedrijven die zelfs geen personeelsbeleid hanteren en advies nodig hebben. Aan de hand van een korte vragenlijst (10min), doen we een objectieve analyse en bekijken we welke stappen gezet kunnen worden om Elk Talent binnen je bedrijf maximaal te laten open bloeien en indien nodig nieuwe medewerkers te rekruteren. 

Doe de hr-scan

Ontdek onze nieuwe podcast

Podcast Over HR

Topseminar 2022

Helemaal in teken van hr

Het UNIZO Topseminar staat deze editie helemaal in teken van je hr, aantrekken en motiveren van de juiste talenten, over imago en branding, over diversiteit en een gezonde bedrijfscultuur. 

10 topsprekers uit alle hoeken van de hr-materie kan je live aan het werk zien én je ontvangt bovendien ook hun managementboeken. 

Het Topseminar gaat door op dinsdag 6 december, wees er zeker bij!

Vind hier alle info en schrijf je in

ETAB getuigenis ondernemer Tinneke

Tineke Serru, Extrapower 

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om het Elk Talent Aan Boord-traject te volgen? 
Net zoals je van je medewerkers verwacht dat ze open staan voor nieuwe dingen, staan we als ondernemers zélf ook open om bij te leren. Ik vind het belangrijk om af en toe afstand te nemen van de dagdagelijkse taken en een frisse blik te werpen op wat we doen. Waar kan het beter? Wat moet veranderen aan ons personeelsbeleid omdat onze organisatie ook continu verandert? 

Welk onverwacht effect had het traject op jou? Wat heeft jou verrast? 
Ik had totaal geen idee dat UNIZO ook dergelijke hr-projecten en hulp aanbiedt. Het heeft me aangenaam verrast. Ondertussen volg ik UNIZO op Linkedin en ga ik zeker sneller te rade gaan bij UNIZO als ik vragen over hr heb. Ik heb dus een nieuwe hulplijn!  

ETAB getuigenis ondernemer Inge

Inge Lieben, Level27

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om het Elk Talent Aan Boord-traject te volgen? 
Zoals iedere ondernemer wel al heeft ondervonden is er een krapte op de arbeidsmarkt en ook wij vonden niet de juiste profielen. Ik wilde eens een nieuw inzicht en idee, en dat heb ik ook gekregen van mijn hr-adviseur. 

Welk onverwacht effect had het traject op jou? Wat heeft jou verrast? 
Dat we best al wel goed bezig waren met onze personeelsaanpak en de wijze waarop we onze vacatures aanpakten, maar we kregen toch weer een nieuwe invalshoek dat ook effectief onze vacatures heeft ingevuld! 

ETAB getuigenis ondernemer Vanessa

Vanessa Mannetstätter, De Parel Cleaning

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om het Elk Talent Aan Boord-traject te volgen? 
Vooral om ervaringen van anderen te horen en hiervan te leren, alsook om mijn eigen ervaringen te delen.

Welk onverwacht effect had het traject op jou? Wat heeft jou verrast? 
De hr-adviseur Koen heeft me alles grondig uitgelegd waardoor ik heel wat nieuwe zaken heb leren kennen in de wereld van hr en personeel. Samen met hem kwamen we tot de conclusie dat er bepaalde werkingen en voorzieningen nog niet volledig op punt stonden. Ik kreeg concrete informatie en kon direct aan de slag!

Elk talent aan boord, want...

JA, ik wil deel uitmaken van de groeiende groep ondernemers die bewust kiezen voor méér inclusie en méér diversiteit.

JA, ik geloof in de meerwaarde van inclusie en diversiteit voor ons bedrijf.

JA, ik erken het maatschappelijk belang van meer inclusie en diversiteit in ons bedrijf en neem als ondernemer hiervoor mijn verantwoordelijkheid op.

JA, ik wil garant staan voor inclusie en diversiteit door oog te hebben voor discriminatie.

JA, ik ga akkoord om dit engagement in ons bedrijf concreet te maken.

Gratis aanbod bij jou op de werkvloer met steun van het Europees Sociaal Fonds.