Doorwerken als zelfstandige na je 65ste: zegen of vloek?

Vervolledig je lidmaatschap om het volledig potentieel van jouw UNIZO account te ontgrendelen!

Bekijk jouw lopend ledenvoordeel, je UNIZO producten, persoonlijke contacten, handige tools en aan welke organisaties je gelinkt bent.

Ik wil lid worden

Meld je aan

... De rest van de inhoud op deze pagina is afgeschermd voor leden of ingelogde gebruikers. Als UNIZO-lid heb je unieke voordelen op onze website, waardoor je een exclusieve toegang hebt tot waardevolle informatie en middelen die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften.

Neem de tijd om je lopende ledenvoordelen grondig te bekijken en ontdek de privileges die je geniet als UNIZO-lid. Dit inzicht kan van onschatbare waarde zijn voor jouw onderneming en helpt je om het maximale uit je lidmaatschap te halen. Verken ook de diverse UNIZO producten die voor jou beschikbaar zijn en begrijp hoe deze jouw zakelijke doelen kunnen ondersteunen.

Je persoonlijke contacten binnen het UNIZO-netwerk zijn waardevol; bekijk welke connecties je hebt opgebouwd en overweeg hoe je deze relaties verder kunt versterken. Het delen van ervaringen en inzichten met andere ondernemers kan leiden tot waardevolle kansen en synergieën. Maak daarnaast gebruik van de handige tools die UNIZO aanbiedt om je onderneming efficiënter te beheren en beter in te spelen op uitdagingen.

Het is ook essentieel om bewust te zijn van de organisaties waarmee je gelinkt bent. Begrijp de samenwerkingsverbanden en partnerschappen die UNIZO heeft, en overweeg hoe deze connecties kunnen bijdragen aan jouw zakelijke groei. Door betrokken te zijn bij de bredere zakelijke gemeenschap, haal je het meeste uit je UNIZO lidmaatschap.

 

Invoering van een pensioenbonus

Wie met pensioen kan maar zijn pensioen uitstelt en blijft werken, bouwt vanaf 1 juli 2024 een pensioenbonus op.

De bonus zal onder de vorm van een eenmalig kapitaal uitbetaald worden, of als een maandelijks supplement bovenop je gewone pensioen wanneer je daarvoor kiest.

Belangrijk: je mag ten vroegste op 1 januari 2025 met pensioen gaan om effectief de bonus te ontvangen.

Let op: de wetteksten moeten nog in het parlement worden ingediend en goedgekeurd. Meer informatie vind je op de website van de Federale Pensioendienst. De informatie van de Federale Pensioendienst is ook van toepassing op zelfstandigen, maar de bonus wordt per kwartaal opgebouwd.

Fout opgemerkt? Laatst gewijzigd: 08/12/2023