Moet u sollicitatieverlof blijven toestaan?

Laatste aanpassing: 
19/08/2020

Uw deeltijdse bediende gaf onlangs haar ontslag en vroeg om een halve dag in de week sollicitatieverlof. Intussen heeft die bediende al ander werk gevonden en gaat daar al werken terwijl ze nog in de opzegperiode zit. Daarnaast neemt ze nog altijd vrij om zogezegd te solliciteren. Mag dat zomaar?

Tijdens de opzeggingstermijn mag een werknemer, mét behoud van loon, van het werk wegblijven om een nieuwe job te zoeken. Het recht op sollicitiatieverlof geldt zowel bij opzegging door de werkgever als door de werknemer zelf. 

De regel is dus dat een werknemer recht heeft op sollicitatieverlof, zelfs al heeft zij zelf ontslag genomen, en zelfs al heeft zij al een andere job gevonden. Een werknemer kan immers steeds een betere job zoeken.

Enkel wanneer u kan bewijzen dat uw medewerkster bij een andere werkgever reeds een arbeidsovereenkomst getekend heeft, vervalt het recht op sollicitatieverlof. De werknemer heeft zich op dat moment verbonden met een werkgever en kan dus geen betere job zoeken.

Het is hier zeer duidelijk dat uw werknemer reeds een andere overeenkomst heeft ondertekend, want ze is al aan de slag bij die andere werkgever. Maar gezien het hier om een deeltijdse arbeidsovereenkomst gaat, kan uw medewerkster nog altijd beweren dat ze, boven op de nieuwe deeltijdse betrekking, ook nog op zoek is naar een andere deeltijdse job, waardoor ze in totaal aan een voltijdse job zou kunnen komen. Er zal voor u dus weinig anders op zitten dan die vrije sollicitatie-voormiddag toe te staan.

Meer over: Ontslag, Opzeggingstermijn, Ontslagmogelijkheden
Thema: Personeel

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

UNIZO ondernemerslijn - 0800 20 750Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!