U wilt uw bedrijfsgegevens aanpassen: hoe moet u dat doen?

Zijn er belangrijke wijzigingen binnen uw onderneming (zoals de adreswijziging van je vestigingseenheid, de wijziging van je activiteiten...), dan moet u die wijziging binnen de maand laten registreren in de KBO, de Kruispuntbank voor Ondernemingen. Dit kan via een erkend ondernemingsloket, zoals Liantis ondernemingsloket. Zij zorgen dan voor de correcte registratie van alle noodzakelijke wijzigingen en geven u advies en begeleiding over de mogelijke andere gevolgen van de wijziging (op vlak van vergunningen, sociaal statuut, BTW, wijziging van uw statuten,...).

Het is belangrijk dat uw gegevens als ondernemer up to date zijn. Voor een aantal digitale steunmaatregelen, zoals bijoorbeeld de kmo-portefeuille en de hinderpremie, maakt de overheid immers gebruik van de gegevens van uw onderneming in de KBO). Om recht te hebben op bepaalde subsidies is het dus belangrijk dat deze gegevens 100% correct en altijd up-to-date zijn. 

Zelf doen?

U kan als ondernemer zelf ook een aantal belangrijke gegevens gratis aanpassen in de KBO. Dit is mogelijk met de snelle, eenvoudige tool ‘My Enterprise’.

Daar moet u zich aanmelden met uw elektronische identiteitskaart, token of mobiele app, om zelf enkele gegevens snel aan te passen (adres, contact, benaming, bankrekening, enzovoort). Zo bent u zeker dat uw ondernemingsgegevens altijd juist zijn geregistreerd, en ook publiek zo gekend zijn.

Tip: vul ook uw e-mailadres in!

In de toekomst zal de overheid ook meer en meer via e-mail communiceren. U registreert dus best ook uw e-mailadres in de KBO zodat u bepaalde boodschappen of berichten voortaan ook (sneller) via e-mail ontvangt. 

Een goede stap in de verdere digitalisering...

Meer over: Starten, Ondernemingsvorm, Vennootschappen, Statutenwijziging, Vennootschapsvormen, Wijziging vennootschapsvorm

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

UNIZO ondernemerslijn - 0800 20 750Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het Unizo Kennisnet:
geef uw zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer Unizo Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor u klaar!