Wanneer moet de opzeggingsvergoeding worden betaald?

Laatste aanpassing: 
20/08/2020

Bij het ontslag van een werknemer heeft de werkgever de keuze tussen een te presteren opzeggingstermijn of voor een onmiddelijk ontslag zonder verderzetting van prestaties. Terwijl tijdens de opzeggingstermijn de arbeidsovereenkomst gewoon doorloopt en het loon op de normale tijdstippen verder wordt betaald, moet de werkgever bij een onmiddelijk ontslag een opzeggingsvergoeding betalen. 

De opzeggingsvergoeding dient onmiddellijk en volledig betaald te worden. Alleen indien de werknemer ermee akkoord gaat, kan de vergoeding eventueel gespreid worden. De bedrijfsvoorheffing en de sociale bijdragen dienen echter wel steeds onmiddellijk doorgestort te worden. 

De werkgever die de opzeggingsvergoeding niet in één keer wil of kan betalen, kan eventueel opteren voor de opzegging met vrijstelling van prestaties. De werkgever zegt dan op met een opzeggingstermijn, maar spreekt met de werknemer af dat deze niet meer hoeft te komen werken. Dit betekent wel dat alle nadelen van het ontslag met opzeggingstermijn ook ondervonden kunnen worden.

Meer over: Ontslag, Opzeggingsvergoeding, Ontslagmogelijkheden
Thema: Personeel

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

UNIZO ondernemerslijn - 0800 20 750Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!