Help, mijn werknemer is besmet met corona. Moeten al mijn medewerkers nu in quarantaine?

Sorry! Toegang tot deze pagina werd voorbehouden aan UNIZO leden.

Laatste aanpassing: 
04/10/2021

Opmerking

Iemand die positief testte voor corona, hoeft niet altijd symptomen te vertonen. Wie niet ziek is, is in principe ook niet arbeidsongeschikt. Maar het is enkel de arts die hierover kan oordelen. De richtlijnen vanuit het RIZIV zijn in elk geval duidelijk:  arbeidsongeschiktheid mag je als arts enkel voorschrijven als de patiënt daadwerkelijk ziek is.

Handig om weten

  • Hoog-risico contacten zullen twee keer getest worden: zo snel mogelijk na identificatie en op het einde van de quarantaine. Het call center zal daarvoor 2 testcodes uitsturen. De eerste, vroege test laat toe om zo nodig bijkomende maatregelen te treffen voor “contacten van contacten”. Indien de contactpersoon >72u na het laatste hoog-risicocontact geïdentificeerd wordt, wordt enkel een test aan het einde van de quarantaine aanbevolen (en zal slechts 1 code worden uitgestuurd) om te vermijden dat testen elkaar te snel opvolgen.
  • Voor de nauwe contacten die in quarantaine moeten blijven kan de arts of het call center een “getuigschrift van quarantaine” afleveren. Hoog-risico contacten kunnen dit certificaat zelf downloaden via www.mijngezondheid.be op basis van een code die ze ontvangen van het call center. Het certificaat zal standaard opgesteld worden voor de maximale periode van 10 dagen, maar er zal vermeld worden dat deze periode eventueel ingekort kan worden (met vermelding van de datum die overeenstemt met “dag 7”).

Lees je alles liever nog eens rustig na? 

Bekijk hier de uitgebreide handleiding

Meer over: Corona
Thema: Actueel

Je ziet meer als UNIZO lid

Deze inhoud is enkel voor UNIZO-leden, of word nu lid.

Je ziet meer als UNIZO lid

Bent u reeds UNIZO-lid? Log dan in met uw UNIZO account. Anderzijds kan je een lidmaatschap aanvragen.

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!