Mijn werknemer is besmet. Wat nu?

Wanneer jouw werknemer besmet geraakt met het coronavirus kan je dit als een gewone arbeidsongeschiktheid behandelen. De werknemer heeft dus recht op gewaarborgd loon volgens de normale spelregels. Indien hij of zij na afloop van de periode van het gewaarborgd loon nog steeds arbeidsongeschikt zou zijn, is er de uitkering van het ziekenfonds om het inkomensverlies op te vangen.

Als een van je medewerkers besmet is, dan mag je de andere werknemers daarvan op de hoogte brengen, maar je moet niet. Vermeld in geen geval de naam van de besmette persoon. Sowieso blijven nu ook alle bestaande regels voor de bescherming van de persoonsgegevens en de privacyregels van kracht. 

Verdere acties zijn op dit moment niet nodig. Wel moet iedereen bijzonder waakzaam zijn. Vertoont iemand symptomen, dan moet hij contact opnemen met de huisarts. 

Wat je als werkgever zeker moet doen, is de hygiënevoorschriften naleven. Heb je nog verdere vragen inzake preventie, neem dan contact op met je arbeidsarts. In geen geval mag je zelf controles of onderzoeken uitvoeren n bij je werknemers (bv. zelf koorts gaan meten).

Lees ook: Kan ik een beroep doen op tijdelijke werkloosheid in coronatijden?

Lees ook: Wat als ik zelf ziek ben?

Voor meer informatie over je personeelsbeleid, neem contact op met Liantis.

Andere info die je moet weten over de impact van het coronavirus op jouw bedrijf?

Ga naar het overzicht

Meer info: Corona
Thema: Actueel