UNIZO Road to Action gaf de ideeën van Health&Habites structuur

Gezondheid, voeding en sport, daarvoor leeft Odile Desbeck. Om haar passie te delen met anderen richtte ze Health&Habits op. Maar ineens ging het, een beetje tegen wil en dank, wel erg snel. Voor ze het wist, werkte ze voltijds voor haar bedrijfje. Hoe rendeer je zonder je idealen te verloochenen? Odile zocht en vond antwoord tijdens UNIZO's Road to Action.

“Ik heb eerst jaren in de media en in de farmacie gewerkt”, vertelt Odile. “Steeds vaker kwam datzelfde gevoel weer naar boven: waarmee ben ik eigenlijk bezig? Ik blogde al over gezonde voeding en sport. Puur uit interesse volgde ik dieetleer.” Daarbij blijft het niet, ze richt Health&Habits op en gaat halftijds werken. “Ik was nog volop aan het groeien toen ik, door omstandigheden, mijn job verloor. Toen stond ik voor de moeilijke keuze: een andere parttime baan zoeken of  volledig voor mijn eigen bedrijf gaan.” Odile is gemotiveerd maar het financiële plaatje jaagt haar toch schrik aan. “Ik wil niet volgens het uurtje-factuurtje principe werken. Maar dat is als diëtiste moeilijk te vermijden. Dankzij Road to Action heb ik een gulden middenweg gevonden.”

"Coach Veerle kwam als geroepen"

 

Odile is niet alleen diëtiste maar ook lifestyle coach. “Gezond leren eten is meer dan even tijdelijk op je voeding letten. Je moet je levensstijl en gewoontes veranderen, daarbij begeleid ik mensen. Vandaar ‘Health&Habits’.” Om het beroep enigszins rendabel genoeg te maken, verdelen diëtisten en andere coaches vaak dieetproducten. Daaruit halen ze voor een groot stuk hun winst. Kost wat kost producten moeten verkopen om geld te verdienen, zelfs wanneer ze niet nodig zijn, strookt niet met Odiles filosofie. Een vriendin van haar ontdekt via Facebook Road to Action, ze tagt Odile en zo gaat de bal aan het rollen. “Ik had geen vast inkomen meer en was dringend op zoek naar structuur en iets of wat financiële zekerheid. Coach Veerle kwam als geroepen.”

“Eerst vertelde ik mijn verhaal aan Veerle. Zo bepaalde ze mijn behoeften en daarop bouwden we verder. Want ik zat met een hoop vragen. Hoe maak ik mijn praktijk op korte termijn rendabel? Hoe bepaal ik een goede tarievenstructuur? En vooral, hoe doe ik dat zonder wakker te liggen en keihard te knokken? Niet evident, als diëtiste ben je nooit zeker of je agenda de week daarop vol geraakt.” Veerle en Odile besluiten om het anders aan te pakken. “Samen zijn we gaan brainstormen. Daaruit zijn enkele erg leuke initiatieven gekomen die me ook onderscheiden van andere coaches.”

"UNIZO plantte het zaadje en dwong mij om verder te denken" 

 

“Ik werk onder andere met trajecten. Klanten betalen een bepaald bedrag voor een langdurige begeleiding. Ze engageren zich voor langere tijd, hun gezondheid verbetert en ik ben zekerder van mijn inkomsten. Ook de gratis infosessies zijn een succes, die trekken altijd nieuwe klanten aan. Of je komt als duo. Want met twee betaal je minder per persoon. En ik hou meer over per uur. Een win-winsituatie.” Odile haar agenda is goed gevuld en van onzekerheid is geen sprake meer. “Veerle grasduinde door mijn wirwar aan talrijke ideeën, plantte het zaadje, dwong mij om verder te denken en gaf structuur aan mijn ideeën.”

Omdat Odile nog maar recent voltijds bezig is, kan ze moeilijk inschatten hoe rendabel ze nu is. “De nieuwe manier van werken en de projecten slaan aan, ik moet ze nu nog verder uitbouwen, maar de laatste cijfers zijn erg bemoedigend. Op de vraag of ze Road to Action ook andere ondernemers aanraadt, is haar antwoord volmondig ja. “Ik geef ze meteen ook goede raad. Bereid je goed voor en schrijf al je bedenkingen op. Plan de afspraken die je met je coach maakt goed in. En veel succes!”

Wil je onze coaches ook een frisse blik laten werpen op je activiteiten om zo alles uit je bedrijf te halen?
Kies voor een stevige basis met UNIZO's Road to Action.

Ik schrijf me in!