Je werknemer valt tijdens thuiswerk. Telt dat als arbeidsongeval?

Jouw medewerker mag één keer per week van thuis werken. Maar wat als hij net op die dag een ongeval heeft? Wordt hij dan gedekt door de verzekering? Op dezelfde manier als hij op de werkplek gedekt zou zijn?

Als een telewerker - thuis - in zijn vinger snijdt of van de trap valt, dan is dat wel degelijk een arbeidsongeval. Hij is dus gedekt door de verzekering van het werk. Dat is sinds januari 2019 wettelijk zo bepaald.

Zelfs ongevallen op de arbeidsweg kunnen 'thuis' voorkomen. Werkt jouw werknemer van thuis uit en rijdt hij tijdens de middagpauze met de fiets naar de bakker, dan is ook dat traject gedekt door de verzekering.

Er is natuurlijk wel een uitzondering! Ongevallen die het gevolg zijn van een activiteit die absoluut niets met de arbeidsovereenkomst te maken hebben, vallen niet onder die verzekering. En dan bedoelen we: activiteiten die je op het werk níet kan doen. Heeft jouw werknemer iets voor terwijl hij het gras afrijdt bijvoorbeeld, komt de verzekering niet tussen. Jezelf snijden terwijl je een appel schilt of van de trap vallen, kan dan weer even goed op de werkplek gebeuren.

Kortom:

  • Heeft jouw medewerker tijdens zijn thuiswerkdag iets voor, dan is hij daarvoor verzekerd. Ook als hij even het huis verlaat en hij heeft een ongeval onderweg, dan is dat gedekt.
  • Alleen als het ongeval het gevolg is van een activiteit die op het werk niet kan, komt de verzekering niet tussen.

Op zoek naar een arbeidsongevallenverzekering op maat?

Dan kan je terecht bij Liantis risk solutions. Neem een kijkje op liantis.be/arbeidsongevallen!